Yorkshire puddings cu inghetata si caramel

Cu Yorkshire puddings am facut cunostinta in cautarile mele pentru a gasi ceva cu care sa mananc inghetata mea preferata.

M-am gandit si razgandit cateva zile. Nici macar cornete de inghetata nu am gasit la magazinul de unde pot face aprovizionarea zi de zi. Iar sa merg in excursie prin Bucuresti, in cautare de anumite ingrediente, nu prea aveam chef.

Yorkshire puddings, ”cornetele” de inghetata perfecte

Asa au aparut in viata mea Yorkshire puddings. Si au mers de minune cu inghetata de ciocolata. Si cu un strat de caramel, de la Berezka. Acum, eu v-as sfatui sa incercati Yorkshire puddings + caramel + inghetata de vanilie (din cea adevarata).

Dar ce e cu inghetata ASTA, de o iubesc asa de mult? Nu ca ar fi de ciocolata, ci ca se face foarte usor, din doar cateva ingrediente.

Principiul e simplu: iti trebuie mascarpone (daca iti place tiramisu, stii despre ce vorbesc), lapte condensat si piure de fructe.

yorkshire puddings

E simplu sa iei niste zmeura si sa o pui un pic la blender. Sa amesteci cu celelalte doua ingrediente, sa lasi totul peste noapte in congelator si gata! Ai o inghetata perfecta, fara ace de gheata, fara sa-ti trebuiasca masina de inghetata, fara batai de cap.

Eu insa am complicat, o idee, lucrurile: al meu sot nu vrea inghetata de fructe (”E buna, dar parca nu-i ca o inghetata!”).

Asa ca am fost pusa in situatia de a inlocui partea de fructe cu ceva care sa ma duca, in final, la o inghetata de ciocolata. Pai, un ganache simplu-simplu din smantana pentru frisca si ciocolata topita de buna calitate.

Fotografii n-am prea apucat sa fac, caci, deodata, cineva a inceput pur si simplu sa manance tacticos din inghetata-vedeta, iar eu sa raman cu aparatul foto in mana, uitandu-ma ca… vitelul la poarta noua.

250 g de mascarpone
300 g de lapte condensat
200 g smantana pentru frisca
150 g de ciocolata neagra

1 Rupe ciocolata in bucati si las-o la topit la bain-marie. Apoi adauga cu grija incorporand smantana pentru frisca. Lasa un pic la racit.

2 Amesteca mascarpone cu lapte condensat, apoi adauga cu grija ganache-ul de ciocolata.
3 Pune intr-un castron care merge la congelator si congeleaza peste noapte.

Daca totusi vrei ingetata de fructe (banane, fructe de padure, piersici, capsuni etc.), inlocuieste ganache-ul cu 400 g de fruct facut piure.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!