Vinete coapte intr-o salata superrapida. Bonus, opinia Mofturosului

salata cu vinete, rosii uscate si branza de capra
Daca pana acum cautam retete rapide, ei bine, lucrurile sunt in schimbare, viata iti ofera tot felul de surprize, asa ca, in prezent, caut retete superrapide! Exista? Voi vedea. Aveti idei? Nu ezitati sa le impartasiti!

Ce sa fac cu o plasa de vinete tinere si frumusele? Dupa vreo 10 minute de investigatii, am ajuns sa le tai in felii pe lungime, le-am uns cu putin ulei pe ambele parti si le-am dat la cuptor. Pe langa ele am facut loc si pentru niste catei de usturoi. Dupa ce s-au rumenit, le-am taiat in bucatele si le-am amestecat cu usturoiul copt, felii de rosii uscate si ceva branza de capra. Dressing: ulei si lamaie.

Verdictul? Rapid si bun, dar putin si cam sarat.

Ce-am gresit?
– Vinetele trebuia sa fie taiate in felii mai groase, cam de 1 cm;
– Focul de la cuptor trebuia sa fie moderat, caci am ars cateva felii de vanata;
– Trebuia sa pun mai multe vinete si mai putine rosii si branza, atat pentru a scadea cantitatea de sare, cat si pentru a ma bucura mai mult de textura vinetelor;
– Rosiile uscate pot fi inlocuite cu o mana de rosii cherry date 5 minute la cuptor.

Cu toate astea, cel mai mofturos dintre mofturosi a zis ca salata a fost tare buna! Iar eu mi-am zis in gand: „Stai sa vezi cand o sa fac salata a doua oara (caci n-ai vazut lista de greseli)!”.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!