Victoria sponge cake

Acum cateva zile am fost plina de inspiratie. Nu, nu am inventat tortul asta (prima lui aparitie intr-o carte englezeasca ar fi pe la 1615), ci l-am facut cu o seara inainte sa vina musafiri, de care eu nu stiam. Cum sa nu ma bucur?

Il cheama asa (Victoria sponge sau Victoria sandwich), pentru ca reginei Victoria ii placea sa manance o felie alaturi de ceaiul de la ora 5 – regina Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei din 1837 pana cand a murit, la 22 ianuarie 1901.

Se face foarte simplu. Pentru cele doua blaturi, ai nevoie de:
200g de zahar
100 g de unt inmuiat
4 oua batute
200g de faina
2 lingurite praf de copt
2 linguri de lapte

1. Incingi cuptorul la 190ᵒ C. Ungi cu unt doua tavi cu fundul detasabil si diametru de 20 cm.
2. Amesteci toate ingredientele intr-un castron mare.
3. Torni aluatul in cele doua tavi, netezesti suprafata si dai la cuptor 20 de minute pana sunt aurii si trec testul scobitorii. Lasi sa se raceasca putin, apoi scoti din tavi si lasi sa se raceasca de tot.

Pentru umplutura, ai nevoie de:
200 g de smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie sau semintele de la 1 vanilie
cateva linguri de dulceata de capsuni/zmeura

Bati cu telul electric smantana pana face moturi. Incorporezi cu grija zaharul si vanilia. Ungi un blat cu dulceata si pe celalalt cu frisca. Le suprapui, astfel incat umplutura sa vina, evident, la mijloc :).

 

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!