Un fel de curry de ciuperci cu… mamaliga
Cand te prinde putin dezorganizarea, trebuie sa cauti solutii, eventual sa improvizezi. Asa am patit eu azi, cand m-am trezit cu frigiderul gol si fara paine sau cereale (trebuia de ieri sa ajungem la cumparaturi, nu sa ne lasam pe tanjeala in ultima clipa). Constransa de imprejurari, am facut o evaluare rapida a situatiei (din frigider si debara) si am decis: ciuperci cu… mamaliga. Nu putea fi rau deloc.
Si pentru ca eram deja infometati pana ne-a venit ideea cu ciupercile si mamaliga, fiecare si-a gasit repede ceva de facut. Sotul a pregatit mamaliga, iar eu, ciupercile. Diviziunea muncii functioneaza tare bine in bucatarie.
La ciuperci am folosit combinatia mea preferata de condimente: turmeric, boabe de coriandru si de mustar macinate, praf de chilli, plus cativa catei de usturoi feliati.
Am calit mai intai usturoiul si mirodeniile ca la curry, apoi am adaugat ciupercile, putina apa si spre sfarsit cateva cubulete de unt. Am lasat totul sa fiarba la foc mic, cu capac deasupra. Am pus si sare, bineinteles.
Si uite ca am descoperit cat de bine merg ciupercile cu mamaliga. Sa vedem ce arome mai descopar data viitoare cand ma voi trezi din nou cu frigiderul gol…