Trei retete cu ardei copti

ardei copti in trei dipuri

Imi plac ardeii copti. Iti inunda gura cu aroma lor usor dulceaga si merg atat de bine doar intr-o simpla salata cu putin otet si ulei.

De data asta, am vrut ceva nou. Mai ales ca o persoana din jurul meu cam fuge de ardeii copti (mi-e greu sa inteleg cum nu poate sa-ti placa ceva atat de aromat si de delicat, dar… de gustibus…), asa ca am inceput sa caut dipuri. La prima cautare am gasit trei si, cum nu m-am putut decide pe care sa-l pregatesc, m-am apucat de toate.

Primul, cu usturoi, pesmet si capere: se incinge 1 lingura ulei de masline la foc mediu si se prajesc jumatate de ceapa tocata si 1 catel de usturoi tocat mic timp de doua minute. Intr-un robot de bucatarie se pun 3 ardei copti, apoi se adauga amestecul de ceapa, 2 linguri de pesmet, 1 lingura de capere scurse, jumatate de lingurita de sare si jumatate de piper.
Verdict: s-a simtit cam proeminent gustul de ceapa prajita si nu ca nu mi-ar placea, dar parca nu e o combinatie prea fericita; pot sa zic ca e un dip… cuminte.

cu branza

Cel de-al doilea, cu branza feta: Se amesteca in robot laolalta 2 ardei mari copti, 1 cup de feta maruntita, 1 lingurita de otet balsamic, putin zahar si putin piper.
Verdict: un dip consistent, pe care-l simti ca te satura, cu o textura mai cremoasa decat primul, dar cu o culoare nu atat de aprinsa. Sotul meu a spus ca “e genial” – asa ca l-am lasat numai pe el sa-l manance si m-am “luptat cu celelalte doua”.

dip cu chimion

Cel de-al treilea, aromat si condimentat: Se incing in 2 linguri de ulei jumatate lingurita de chimion macinat si jumatate lingurita de boia pana incep sa-si lase aroma. Se combina intr-un robot de bucatarie 2 linguri de nuci, 100g de ardei copti, 1 catel de usturoi zdrobit si 1 lingura sirop de rodie (sau suc de lamaie). Se adauga dupa gust sare si piper, apoi se incorporeaza uleiul cu condimentele. Se adauga la sfarsit 1 lingura de apa daca e prea gros.
Verdict: usor iute, insa cel mai aromat. M-am indragostit de el. Ramane favoritul meu.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!