Top 3 retete cu sfecla rosie

Dulce, frageda, aromata. Nu m-am saturat niciodata de sfecla. Si e atat de versatila!
Greu de intocmit un top, fie el doar cu trei pozitii. A ordona retete cu sfecla e ca si cum ar trebui sa alegi din… mai multe prajituri cu ciocolata. Toate, irezistibile.

Am facut un efort si iata ce a iesit (e vorba de trei retete experimentate de mine, bineinteles):
salata cu sfecla si portocale Ottolenghi
1. Locul campioanei nu putea fi ocupat decat de reteta lui Ottolenghi, cu sfecla, portocale si masline – o impletire de arome pe care cu greu o vei uita; portocala si sfecla stau neasteptat de bine una langa alta, de parca ar fi prietene de-o viata, iar maslinele si andivele vin sa contrabalanseze totul cu un gust putin amarui si sarat – rezultatul este echilibrat si… mult peste asteptari;

salata cu sfecla si peste afumat
2. Acest loc este ocupat de o salata de sfecla cu peste afumat, din care nu lipsesc ceapa verde si mararul. Legumele invaluie pestele intr-o savoare plina de prospetime, iar el da greutate salatei. Simti ca mananci un adevarat pranz si ca nu iti mai trebuie nimic. Poate doar o bagheta de paine integrala, cu multe seminte.

salata cu sfecla cartofi porumb ceapa
3. Ultimul loc pe podiumul vazut de mine il ocupa o salata simpla, cu ce-am gasit prin frigider si prin camara: cartofi fierti, porumb dulce, ceapa. Tot aici si-a gasit locul un ulei de floarea-soarelui presat la rece. In sfarsit, l-am gasit. In Obor, la subsol, la un magazin naturist. Povestea lui e cam asa: un cultivator de floarea-soarelui s-a trezit ca i se dau pe seminte mai putini bani decat l-a costat productia si a vrut sa se lase pagubas. Noroc cu un prieten care i-a zis ca-l ajuta sa cumpere o presa si sa faca ulei. Zis si facut! Cand mananci salata facuta cu acest ulei, chiar simti un gust puternic de seminte de floarea-soarelui – si stii ca e autentic.

P.S.: Criticul de serviciu mi-a descris sfecla ca avand un gust… semimetalic. Saraca sfecla!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Ce coincidenţă, chiar aseară am mâncat sfeclă 🙂 La cuptor, alături de morcovi şi un piept de curcan cu mirodenii delicios preparat! Nu de mine, dar a fost delicios totul!

  2. @Andra: Suna nemaipomenit chiar daca nu mai mananc curcan :).

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!