Toasts cu pasta de rosii uscate si mozzarella

Daca iti plac gustarile sau aperitivele pe care le faci in doi timpi si trei miscari, daca iti plac aromele mediteraneene, daca preferi sa gatesti decat să cumperi ceva gata preparat, aceste toasts cu rosii uscate si mozzarella vor fi printre preferatele tale.

toasts cu rosii uscate si mozzarella
Poti sa le asezi chiar si într-un meniu la o petrecere cu prietenii. Si nimeni nu se va supara!

Ei bine, de data asta nici nu o sa-ti spun cantitatile pentru ca nu e nevoie, caci o sa iti dai seama in timp ce le faci si o sa le pregatesti dupa gust – atat de usor de facut sunt! Dar trebuie sa ai in casa: bagheta, rosii uscate, mozzarella, ulei de masline și ceva ierburi aromate – eu am folosit ierburile de Provence.

1. Incinge cuptorul la 200ᵒ C. Taie bagheta in felii, pe diagonala, si lasa feliile la cuptor sa se rumeneasca putin.

2. Pune la mixer rosiile uscate cu putin ulei din borcanul lor si mixeaza bine. Unge feliile de paine cu aceasta pasta. Ai grija sa nu te frigi!

3. Acopera painea cu felii de mozzarella, stropeste-le cu ulei de masline si presara-le cu ierburile aromate. Da la cuptor 5 minute, pana se topeste branza.500 20-minute receipes

Aceasta reteta este inspirata din cartea ”500 20-minute Recipes: Fabulous, Fast Dishes for Every Occasion from Breakfasts, Soups, Appetizers and Snacks to Main Courses and Desserts, Shown in Over 500 Tempting Photographs”, unde poti gasi, asa cum zice in titlu, cateva sute de retete pe care le poti face simplu si rapid. Este perfecta pentru oameni singuri sau pentru cupluri care nu prea au mult timp de stat prin bucatarie, dar iubesc mancarea adevarata si le place sa petreaca timp luand masa impreuna.

Poti alege din retete de mic dejun si brunch, supe si aperitive, gustari, peste, fructe de mare, carne si vanat, pui, salate, retete vegetariene, garnituri, sosuri, deserturi ‒ pe scurt, cam tot ce ti-ai putea dori, pentru orice ocazie. Si fiecare reteta se poate face, repet, in 20 de minute!

Ce zici de niste bruschete cu ansoa si oua de prepelita, somon cu whiskey si smantana, friptura de vita cu sos de branza cu mucegai albastru, paste cu rosii uscate, salata cu pepene rosu si branza feta, salata de fasole cu ton si ceapa, spanac cu stafide si muguri de pin, broccoli cu sos de soia si seminte de susan, sfecla cu menta proaspata, salote caramelizate, conopida cu ou si lamaie, grepfrut in miere si whiskey, ananas cu smantana si rom, iaurt cu rodie si salata de grepfrut, clatite cu ciocolata si portocale.

Ce mi-a mai placut la cartea asta este ca ingredientele sunt date in mai multe sisteme metrice, astfel incat sa alegi modalitatea cu care esti obisnuit (de exemplu, cups, grame). In plus, la sfarsit ai un index cu toate cele 500 de retete, in ordine alfabetica.

Fiecare reteta este insotita de sfaturi utile, timp de preparare, numar de portii, iar unele au si mai multe variante.
inele de ceapa
De exemplu, aflam ca inelele de ceapa prajite pot fi mai intai marinate 30 de minute in lapte, apoi date prin malai, amestecat cu fulgi de chilli si cu seminte de chimion prajite si macinate. Sau ca pot fi date, inainte de a fi prajite, printr-un aluat facut din galbenus amestecat cu apa rece, faina cu agent de crestere si sare. Nici nu m-as fi gandit ca pot face mai multe variante!

Ei bine, nu lipsesc nici valorile nutritionale.

Aaa, si era sa uit! Unele retete se pot face chiar si in mai putin de 10 minute…

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!