Terci. Cu mere si stafide

terci

Nu suna prea bine, nu? Nu am gasit alt cuvant, insa, pe cat de neprietenos il percepi, pe atat de sanatos este. L-am pregatit, evident, pentru micul dejun – masa peste care nu pot sari, indiferent cat de tare ma grabesc sa ies din casa.

Pentru terci ai nevoie de 100g fulgi de ovaz, 500ml de lapte, 4 mere, fara cotor, taiate cubulete, 100g de stafide, scortisoara. Daca vrei sa fie neaparat dulce, poti pune si 1 lingura de zahar brun cand servesti.
Se fierbe laptele impreuna cu ovazul, amestecand continuu, 3 minute, pana cand compozitia e cremoasa. Se adauga merele, stafidele si scortisoara si se fierbe totul inca 2 minute, pana cand terciul e cremos si merele, moi. Se pune in boluri cu polonicul si se mananca imediat.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Mi-ai dat o idee buna, tocmai mi-am luat niste hrisca si nu stiam cum s-o prepar 🙂 Cred ca o sa-i fac si ei loc intr-un terci.

  2. Nu am incercat niciodata. Tot am auzit de hrisca. Trebuie sa o incerc si eu. E mai greu pana ma mobilizez prima data 🙂

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!