Tarta cu dovlecei si mozzarella

Intotdeauna am iubit retetele simple, pentru care nu-ti trebuie nici multe ingrediente, nici cine stie ce tehnici complicate, dar care, evident, sa fie gustoase, cu ingrediente de sezon.

Pana la urma, cand nu ai idei ce sa mai pregatesti pentru pranz, chiar si pentru pranzul de la serviciu, o tarta este intotdeauna bine-venita: simplu de facut, hranitoare, usor de luat la pachet. Ce mai, pranzul perfect!

Aluatul l-am facut ca aici. Este o reteta simpla-simpla de pe Dragostea din farfurie, care nu poate da gres. L-am lasat o jumatate de ora, imbracat in folie alimentara, in frigider. Apoi l-am intins bine in tava de tarta si l-am mai lasat 10 minute la frigider, ca sa nu se stranga la cuptor. Apoi am copt tarta in orb 20 de minute la 180 de grade Celsius si inca 10 minute fara greutati, ca sa se rumeneasca un pic.

A fost totusi o adevarata aventura, caci fiind cald afara, copiii se intorc repede de la joaca si mancarea trebuie sa fie gata. Cand s-a deschis usa si am auzit ”Maaamiii, am veniiit!”, tarta mea inca se lafaia in cuptor, nici gand sa se rumeneasca pe deasupra. Asa ca am adoptat solutia de urgenta, care, culmea!, a functionat: cei mici au mancat pe saturate fasole verde fiarta, cu un pic de mujdei de usturoi.tarta de dovlecei

Cand, in sfarsit, tarta mea a decis ca este gata, copiii se saturasera deja cu fasole verde. Ce-i drept, n-au gusturi rele, si mie mi-a placut mult fasolea. Asa am mancat-o dintotdeauna – cu ulei si otet, si (optional) cu mujdei de usturoi. Habar n-am daca ar mai fi variante care sa-mi placa.

După ce s-a facut aluatul, l-am umplut cu un amestec facut din:

4 oua
200 ml de smantana pentru gatit
1 dovlecel ras si pus la scurs cu putina sare
cateva bilute de mozzarella
(uitate prin frigider de copii)
100 g de branza de capra faramitata (asta, pentru ca nu obisnuiesc sa pun sare in mancare, desi… ar fi atat de gustoasa)

Si am lasat la cuptor cam 45 de minute.

Mai am cativa dovlecei cumparati din sat, asa ca zilele urmatoare trebuie sa gasesc alte retete extraordinare care sa-i puna in valoare.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!