Tarta cu ceapa si rosii cherry

Am observat ca nu e moment mai potrivit sa gatesti decat atunci cand ai chef de viata. Simte-te un pic deprimat, demotivat, obosit si sigur n-ai sa stai prin bucatarie decat ca sa mananci (si asta in speranta ca mancarea iti va rezolva cine stie ce probleme pe care, de fapt, nici nu le recunosti).

Asa ca ieri, intr-un moment de entuziasm si voie buna, m-am apucat sa fac o tarta cu ceapa si rosii cherry. Am pregatit lista de ingrediente si, pana sa vina ele de la magazin, m-am apucat sa fac aluatul de tarta. Ca sa nu mai fac eu cine stie ce experimente, m-am inspirat dintr-o reteta de pe dragosteadinfarfurie.ro si, asa cum m-am asteptat, a iesit extraordinar.

Am amestecat 150 g de unt rece, taiat cubulete, cu 300 g de faina si un pic de sare pana cand amestecul a devenit nisipos. Am adaugat cateva linguri de apa din congelator si am amestecat din nou pana cand aluatul s-a omogenizat. L-am infasurat intr-o folie alimentara, l-am presat de cateva ori si l-am dat o ora la frigider.

Am incalzit cuptorul la 180ᵒ C. Am intins aluatul cu sucitorul pe o suprafata tapetata cu faina si am asezat foaia intr-o tava de tarta de 23 cm, impingand bine aluatul pe marginile tavii pentru a lua forma acesteia. Am mai lasat tava 10-15 minute la frigider, ca sa nu se micsoreze aluatul cand e la cuptor. Am intepat aluatul cu o furculita (prefer sa nu il coc in orb, acest tip de aluat nu se umfla prea mult) si am dat tava la cuptor, cam 30 de minute, pana a inceput usor sa se rumeneasca.tarta cu ceapa

Intre timp, am pregatit umplutura. Am prajit intr-un cub de unt 6 felii de bacon taiate cubulete, pana au inceput sa fie un pic crocante, am adaugat 3 cepe taiate fin si le-am calit 10 minute pana s-au inmuiat, apoi am adaugat 200 ml smantana pentru gatit si am inchis focul. Am turnat compozitia intr-un castron si am amestecat cu o mana de cascaval maturat ras si cu un ou batut.

Cu cascavalul asta a fost o intreaga poveste. Scriu eu pe lista cu ingrediente cheddar sau alta branza tare. Si ma trezesc cu un cheddar tartinabil. Un pic confuza, repet ca branza trebuia sa fie TARE. Si primesc raspuns: ”Dar ai zis cheddar. E cheddar!”. In fine, s-a intors omul la magazin si mi-a adus cascaval. Bun si el.

Am turnat compozitia in tava si am adaugat bucatele de cascaval si 150 g de rosii cherry taiate in jumatati. Am dat la cuptor in jur de 20 de minute.

Se pare ca tarta a avut succes, daca mi s-a cerut si a doua portie.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!