Tagliatelle cu cerneala de sepie

paste cu cerneala de sepie
La inceputul anului descopeream si eu cerneala de sepie. Putin nedumerita, foarte curioasa si nerabdatoare sa vad ce gust poate avea o mancare… neagra. Atunci am ales sa fac risotto. Un usor iz de mare este tot ceea ce am simtit.

Am incercat a doua oara sa fac paste cu cerneala de sepie. Poate, poate, simt o aroma mai bine definita.
Reteta e banala: tai marunt un sfert de ceapa si 2 catei de usturoi, ii calesti in ulei de masline. Poti pune si un praf de chilli daca mananci iute si, apoi, adaugi un pliculet de cerneala si 2 linguri din apa in care au fiert pastele, ca sa iasa sosul mai gros. Adaugi pastele si amesteci 2 minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit, ornezi cu putina coaja de lamaie rasa, ca sa dai putina culoare.

Nici de data asta nu am simtit gustul intens pe care il cautam. Desi am terminat pliculetele de cerneala de sepie, mai am si varianta a treia: am vazut la supermarket paste integrale care au in compozitie cerneala de sepie. Suna tentant si o sa le incerc cat de curand.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!