Supa de mazare cu mucegai albastru mi-a amintit de excursia la Roquefort

supa de mazare© Marcia Seebaran | Dreamstime.com

Supa de mazare se face usor, foarte usor, daca ai baza de supa gata facuta. Imi place foarte mult sa o beau seara, cand e frig afara (imi lipseste doar semineul, ca sa intregesc tabloul de iarna).

Am facut prima data aceasta supa impreuna cu fetele de la serviciu si a iesit delicioasa. Asa ca am incercat-o si acasa. Secretul consta intr-un ingredient pe care, in mod paradoxal, il ador: Este branza cu mucegai albastru. Zic paradoxal pentru ca in excursia mea, cadou de majorat, prin Franta, cand am ajuns si la Roquefort si am gustat branza de acolo, nu mi-a placut deloc. M-a fascinat atunci doar povestea ei: ca sa vedem cum se face si cum se depoziteaza branza Roquefort, am patruns cumva in munte, unde era o diferenta foarte mare de temperatura fata de caldura de afara (din luna iulie) – asa ca am tremurat destul de rau; branza era depozitata in niste incaperi sapate in masivul muntos, care, uimitor!, aveau aerisire naturala; acolo am aflat ca exista foarte multe tipuri de mucegai, care, evident, dau gust diferit; ca procesul in care mucegaiul patrunde in branza este la un moment dat oprit, pentru ca, altfel, nu ar mai ramane nimic din branza.

La iesire, bineinteles ca am ajuns si la momentul testarii. Nu mi-a placut nimic. Gustul mi s-a parut groaznic. Toate povestile pe care le auzisem si care erau destul de captivante nu au avut vreun efect asupra mea. Au trecut ani buni pana cand mi-am zis: trebuie sa ii dau branzei cu mucegai inca o sansa. Si i-am dat…

Ca sa revin la supa de mazare: pe langa supa de legume de care ai nevoie, iti mai trebuie o punga de mazare congelata, condimente si branza cu mucegai. Se pune mazarea la fiert, apoi se transforma in pasta cu ajutorul unui blender si spre final se adauga branza cu mucegai rupta in bucati si se amesteca de cateva ori ca sa se topeasca putin. Atentie! Este, evident, foarte verde.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!