Sirop de soc cu vanilie

La final de sezon, va scriu in cateva cuvinte reteta de soc pe care am experimentat-o anul acesta.

Da, in fiecare an incerc alta reteta, in speranta ca o voi gasi pe cea extraordinara, pe cea mai fabuloasa si cea mai aromata reteta, care sa semene cel mai bine cu socata pe care am baut-o acum multi-multi ani la o matusa, cand nici nu eram la scoala.

Sper sa va fie de folos (adica, sa mai gasiti soc prin batatura :)).

Ingrediente:
1 kg de zahar
2 lamai, taiate in jumatate
1 pastaie de vanilie
1 lingura vitamina C pudra
40 de flori de soc

Preparare:

1. Am pus la fiert doi litri de apa, impreuna cu zaharul, lamaile, pastaia de vanilie (fara seminte, pe care le-am pus deoparte pentru mai tarziu), vitamina C. Am lasat sa fiarba pana cand lichidul a scazut cam la jumatate (cam greu de apreciat acest lucru).flori de soc

2. Am clatit un pic florile de soc. Am oprit focul si le-am adaugat în sirop. Dupa ce s-a racit compozitia, am strecurat lichidul, l-am amestecat cu semintele de vanilie si l-am turnat in sticle sterilizate.

V-ati dat seama, nu? Trebuie sa va iasa cam 1 litru de sirop. Iar cand serviti, puneti o portie de sirop si cinci de apa. Ma rog, dupa gust puteti pune propria combinatie de sirop si apa. Sau… alta combinatie: ce ziceti de sirop de soc cu Prosecco?

 

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!