Simplitatea culinara de vineri seara

Simplitatea culinara de vineri seara 

 

Vineri, seara. Dupa o saptamana plina-plina, am cautat ceva simplu. Atat de simplu, incat sa formeze un echilibru perfect cu agitatia cotidiana: drumuri, munca, iarasi drumuri, cautari, idei, confruntari, tensiuni, stres.

Si am gasit simplitatea pe care o cautam intr-o… bruschetta (una in viziunea mea, bineinteles). Ingredientul-vedeta a fost casul de bivolita pe care – intre drumuri – il luasem tot vineri, de la Bacania Veche. Mi-a placut mult pentru ca este foarte cremos. Atat de cremos, incat il poti intinde cu usurinta pe paine.

Asa ca am aruncat un ochi rapid prin frigider si am hotarat: cea mai simpla, dar savuroasa cale de a-l testa este o bruschetta. Asa ca am prajit rapid o felie de paine neagra cu seminte, am stropit-o cu putin ulei de masline si am frecat-o cu jumatate de usturoi.

Apoi am intins casul pe paine si l-am “ornat” cu niste felii de rosii uscate, ca tot sunt eu indragostita de ele. Si peste am aruncat cateva frunze dintr-o punga descoperita in frigider cu rucola, valeriana, spanac si alte cateva minunatii verzi (ce extraordinar e sa vezi in miez de iarna niste frunze verzi… in farfurie).
Nu lipsesc insa niste masline care sunt destul de sarate, ca si rosiile uscate, dar care merg bine cu casul fara sare. Simplu, nu?

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!