Scones cu lapte batut

Pentru ca inca ma aflu in „faza scones”, am incercat alta reteta. De data aceasta, cu lapte batut. Aceste scones – pe care le-am mancat cu smantana amestecata cu putina miere – mi-au oferit un mic dejun foarte placut intr-o dimineata de weekend.

scones

Se amesteca mai intai ingredientele uscate: 350g de faina cu agent de crestere (eu am folosit faina normala si am adaugat 1 lingurita praf de copt) cu 100g de zahar. Cu varful degetelor se amesteca 85g de unt taiat in bucati, pana se formeaza firimituri.

Apoi se face o adancitura in mijlocul compozitiei si se toarna dintr-o data 175ml de lapte batut. Se amesteca putin, pana se formeaza un aluat.

Se tapeteaza usor cu faina o suprafata pe care se rastoarna apoi aluatul. Se framanta putin, se intinde aluatul intr-un disc cu o grosime de aproximativ 2,5cm si se taie discuri mai mici (cu ajutorul unui pahar).

Se dau la cuptor la 200 grade Celsius, 15-20 de minute, pana sunt rumene si crescute. Se lasa la racit pe un gratar.

Nu m-am plictisit inca de scones, o sa incerc in continuare si alte retete.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!