Scones cu fistic si merisoare

Deseori, mi se intampla sa fiu in pana de idei, atunci cand vine vorba de micul dejun. Si cum nu pot sa sar peste aceasta masa (caci altfel ma va apuca pofta de carbohidrati spre orele pranzului), e cazul sa incerc noi retete. De incercatul asta nu ma satur niciodata. Nu se stie peste ce bunatati pot sa dau.

scones deliciosi

Azi am pregatit pentru micul dejun niste scones. Nu mai facusem asa ceva de cativa ani, si de-odata m-a apucat dorul. De data asta i-am facut cu fistic si cu merisoare. Au fost perfecti unsi cu unt si acoperiti cu gem de prune – facut in casa si el, bineinteles.

Pentru 8 scones, am folosit: 225 g de faina, 2 lingurite praf de copt, 50 g de unt taiat in cuburi, 50 g de fistic tocat, 1 mana de merisoare, 140 ml de lapte integral, 2 oua batute.

Am incins cuptorul la 220ᵒ C. Am amestecat faina, praful de copt si untul cu ajutorul degetelor, pana s-a format un mix ca nisipul. Am adaugat fisticul, merisoarele, laptele si am amestecat cu un cutit. La sfarsit, am adaugat un ou batut, amestecand la fel. Pe o suprafata tapetata cu faina, am framantat un pic aluatul.

scones
Aici e partea cea mai putin placuta – mainile trebuie pudrate bine cu faina, pentru ca aluatul e foarte lipicios. Nu trebuie framantat mult, pentru ca se intareste.Am facut un disc cu grosimea de 2-2,5 cm si l-am taiat cu o ruleta in 8 sectoare de cerc. Le-am transferat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (caci uitasem sa-mi cumpar hartie de copt), le-am uns bine cu ou batut si le-am dat la cuptor 25 de minute, pana s-au rumenit frumos si au trecut testul scobitorii.

Nu stiu daca va vor placea painicile astea si daca o sa considerati ca a meritat efortul, insa eu sigur o sa mai fac scones. Ba chiar o sa incerc mereu alta si alta reteta, pentru a o alege pe cea care se potriveste cel mai bine cu mine, cu stilul meu de a gati si, bineinteles, cu gusturile mele.

Tu ai pregatit vreodata scones?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!