Salata de somon afumat pe paine de secara, decliciul de la micul dejun

Pentru ca tocmai am luat de la Berezka o paine neagra de secara minunata, m-am gandit cum as putea sa o pun in valoare, inca de la micul dejun, alaturi de o salata de somon afumat pe paine de secara.

Nu as putea sari peste micul dejun. Si nu pentru ca asta ne sfatuiesc cercetatorii. Stiti deja – ei sustin ca, fara mic dejun, ne apuca pofta de carbohidrati la pranz. Ci pur si simplu m-as simti lipsita de energie.

In plus, e atat de placut sa incepi ziua cu o explozie de arome!

Ei bine, cum ziceam, mi-a iesit in cale painea aceasta minunata de secara. Am aflat de la Ioana ca merge bine cu peste. Si mi-a venit imediat ideea salvatoare, pentru un mic dejun reusit: o salata de somon afumat.

Imagineaza-ti cateva felii de paine neagra, de secara, cu o usoara aroma de caramel, acoperita cu salata de somon cu smantana, patrunjel si paprika afumata.

Salata de somon afumat

Salata de somon afumat, simpla si rapida

Reteta e gata, cat ai zice… peste, deci e perfecta pentru micul dejun, chiar si intr-o zi care se anunta aglomerata.

150 g file de somon afumat
100 g de smantana
o mana de patrunjel
1 praf de paprika afumata
suc de lamaie dupa gust
1 praf de piper proaspat macinat
cateva felii de paine

Taie sau rupe in bucatele fileul de somon afumat.
Amesteca somonul cu smantana, paprika, sucul de lamaie si o parte din patrunjel.
Intinde salata pe paine si presara deasupra patrunjel si piper proaspat macinat.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!