Nu trebuie sa petreci prea mult prin bucatarie ca sa pregatesti ceva delicios.
Iar daca vrei sa iti placa si mai mult mancarea, imparte-o cu cineva. Rezultatul este uimitor.
De la aceasta idee am pornit cand am scris reteta de salata cu somon si verdeturi. M-am straduit sa cuprind putin din fiecare gust: acru, amar, sarat, dulce. Da, stiu, lipseste umami, dar poti rade peste verdeturi un pic de parmezan ca sa-l ai prezent si pe el.
1 gogosar sau ardei capia
1 lingura de nuci crude
2 fileuri de somon, de aproximativ 100 g fiecare (de preferat pescuit, nu de crescatorie)
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 andiva mica
200 g nasturel, baby spanac si/sau ruccola, daca stii ca iti place (sau alt mix de frunze de salata)
1 lingura de merisoare uscate
PENTRU DRESSING
1 iaurt
1 lingurita de miere
coaja rasa de la o lime si sucul de la jumatate de lime (sau mai mult, dupa gust)
1 praf de sare
1 Coace mai intai gogosarul, direct intr-o tigaie nonaderenta, daca nu ai deja copt la borcan, apoi descojeste-l si taie-l in fasii. Incinge putin nucile in tigaie, apoi, dupa ce s-au racit, freaca-le intre palme pentru a indeparta din pielita si toaca-le.
2 Incinge uleiul si prajeste fileurile de somon, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand sunt usor rumenite. Apoi, lasa-le sa se raceasca putin.
3 Pregateste dressingul: amesteca toate ingredientele pentru el si asezoneaza dupa gust.
4 Toarna pe fiecare farfurie putin dressing. Taie cotorul andivei si asaza deasupra dressingului cateva frunze. Acopera-le cu verdeturi, merisoare uscate, nuci si stropeste totul cu restul de dressing. Deasupra, asaza fileurile de somon.