Round up de martie: Cu ce reteta intampini primavara?

N-am sa va povestesc despre noi inceputuri, nici despre ghiocei, branduse, toporasi ori despre martisoare. Am sa va spun doar ca abia astept sa mananc niste cartofi noi la cuptor cu coriandru, chilli si usturoi, o salata verde cu ceapa, rosii, ridichi si branza feta sau o placinta de branza cu leurda.

Round up de primavara

Si pentru ca, iata, primavara intra nu doar in sufletele, ci si in bucatariile noastre, am sa va invit sa savurati cinci retete de pe cinci bloguri minunate, care va vor aduce inspiratie in bucatarie.

 

Budinca de chiaFoto: http://mansardacubunatati.blogspot.ro/

”Primavara e un timp magic pentru mine. Imi plac inceputurile, ferestrele deschise si florile ce patrund in casa odata ce anotimpul asta radiant se asterne peste noi. Imi place simbolistica martisorului si port un snur mare si gros toata luna martie, si imi las fata sa rada in soare, fascinata de cerul azuriu si de norii albi si moi, manati de vant ca niste caluti. Vreau sa cred ca noi toti asociem primavara cu primenitul si de aceea reteta mea are in ea un ingredient-minune, chia, fulgi de migdale pentru textura si afine proaspete pentru culoare si savoare. Potrivit de dulce, budinca de chia va fi pe placul tuturor celor care au nevoie de un ragaz doar pentru ei.”
Ioana, Mansarda cu bunatati

 

Desert aromat cu capsune si busuiocFoto: http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro

”Intampinam primavara cu un desert aromat. Capsunele si busuiocul se impaca de minune, iar blatul pufos intregeste viziunea unui desert bogat!”
Alina, Biochimist la cratita

 

orez basmati cu lapte de cocosFoto: www.myclassiccuisine.blogspot.ro

”Primavara este in aer. La fel si dragostea, si bucuria de a trai. Primavara, incepem sa credem din nou in minuni, in noi inceputuri. Nu am fost niciodata fan al orezului. Insa minunea s-a produs in amestecul de orez basmati cu lapte de cocos, o compatibilitate perfecta, cu aer primavaratic, o recomandare sincera.”
Anca, My Classic Cuisine

 

spanac cu ou fiertFoto: http://bucatariacorinei.blogspot.ro/

”Cand vine vorba de primavara, primul ingredient la care ma gandesc este spanacul. Proaspat sau gatit, clar este preferatul meu. Imi place cremos, alaturi de paste integrale, proaspat intr-o salata cu sfecla rosie si branzeturi, cu branza sarata in umplutura de placinta, dar cel mai si cel mai mult imi place mancarea clasica de spanac cu lapte si oua. La noi, in zona Clujului, se face scazut si ingrosat cu lapte si faina si oua ochiuri, insa eu il fac intr-o varianta mai prietenoasa pentru organism, si anume cu amidon si oua fierte. Si putina nucsoara.”
Corina, Pofta vine… gatind!

 

Tiramisu cu amarettiFoto: www.alinaavram.ro

”Eu intampin primavara cu un tiramisu cu amaretti. Ador dulciurile, cu precadere cele pregatite in casa. Tiramisu cu amaretti servit in portii individuale ne aduce buna dispozitie, nu trebuie sa muncim mult in bucatarie și ne ajuta sa combatem astenia de primavara.”
Alina, Alina Avram`s Blog

Tu cu ce reteta intampini primavara?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Minunate fete cu minunate retete! Iti multumesc, Elena!

  2. Si eu iti multumesc! A fost o adevarata placere sa pregatesc acest material!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!