Reteta pentru o singura zi din an

Dar asteptata cu sufletul la gura, asa, ca pe vremea cand eram copil. Nu stiu ce le place altora, dar eu ador mucenicii fierti. Habar n-am daca au vreun nume special. Eu doar ii mananc. De fapt, pana acum ii mancam. Azi, i-am si facut. Si mi-au iesit deliciosi (modesta, nu? :)).

mucenici

Desi, culmea!, i-ai putea face oricand, parca nu au farmec decat atunci cand traditia zice sa-i faci – adica, pe 9 martie.
Recunosc, mucenicii i-am cumparat, iar apoi i-am fiert. Probabil, data viitoare o sa incerc sa le dau forma chiar eu. Tin minte cum mama avea un aparatel special cu care taia coca in opturi.
Mai departe, reteta e banala: fierbi opturile de coca in apa cu putina sare pana sunt al-dente, impreuna cu 1-2 batoane de scortisoara, si la sfarsit adaugi zahar dupa gust (eu am pus zahar brun). Apoi, arome: coaja de lamaie (daca ai bio) si alte mirodenii care crezi ca se potrivesc. Mie mi-a venit ideea sa folosesc mixed spice. Si nu a fost rea deloc. Ghimbirul aduce o vaga nota de iute, care, de fapt, da prospetime deliciosului desert (caci eu asa il consider).
Ma bucur ca am incercat. Ma bucur ca am adaugat mixed spice. In plus, nu mi-a iesit atat de dulce cum eram obisnuita, ceea ce iar ma bucura.
Sper ca si voi ati avut o duminica dulce cu mucenici, fie ei moldovenesti, fie dobrogeni. Mai scriem despre ei la anu’ :).

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!