Pui cu ratatouille la cuptor

pui cu ratatouille la cuptor

Trisez putin cu denumirea: ratatouille nicoise este o tocana din Provence, cu vinete, dovlecei, ardei, ceapa si rosii. Eu m-am limitat la dovlecei, ardei capia si rosii. Asta pentru ca reteta nu a fost in plan.
Planul meu fusese maret: visam sa fac ardei gras rosu umplut cu quinoa si feta; insa am pierdut momentul sa cumpar quinoa si a trebuit sa improvizez un pranz cu ce aveam prin frigider.

Imi place atat de mult sa gatesc cu legume, incat vara asta vreau sa experimentez o multime de retete din care sa nu lipseasca vegetalele, fie ca retetele vor fi… vegetariene sau nu.

legume

Pe scurt, am taiat dovleceii semilune, ardeii capia, cuburi, si rosiile cherry, pe jumatate. Am pus dovleceii si ardeii la cuptor amestecati cu 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, rozmarin si sare si i-am lasat la cuptor 20 de minute, la 200° C. Intre timp, am pregatit 2 pulpe de pui dezosate si fara piele: le-am taiat in doua, le-am crestat si le-am uns cu ulei aromat, facut din 2 linguri ulei de masline, rozmarin si usturoi zdrobit. Am lasat puiul la marinat in frigider.
Dupa 20 de minute, am adaugat peste legume rosiile cherry si am facut loc printre ele la bucatile de pui. Am mai lasat tava la cuptor 30 de minute. Mai simplu de-atat… doar daca mananc legumele crude si renunt la carne (nu ca ar fi un lucru rau).


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!