Profiterol cu capsuni, ciocolata si fistic

Daca iti plac deserturile frantuzesti, nu ai cum sa nu iubesti aceste mici delicatese.

Mie imi placeau in orice forma eclerurile si profiterolul, insa cand am facut reteta aceasta am fost atat de incantata, incat am trecut-o in carnetul meu cu bunatati.

profiterol cu ciocolata
Nu mi-a venit sa cred ca o crema atat de usoara si de aromata merge perfect cu glazura de ciocolata si cu fistic. Am avut o singura dezamagire: nu mi-a placut reteta de aluat, asa ca ma voi intoarce catre alta, testata acum un an, care nu e greu de facut si s-a comportat destul de bine. O gasesti si in carticica mea cu „Retete de suflet”.

Daca ai mai facut ecleruri, poti sa folosesti reteta de aluat pe care o stii si sa o completezi doar cu crema de capsuni.

Asadar, pentru gogosele ai nevoie de: 250 ml de apa, 75 ml de ulei, putina sare, 150 g de faina, 3 oua.
Incinge cuptorul la 200 ᵒC. Pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, toarna faina, nu toata deodata, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se desprinde de vas. Ia cratita de pe foc si adauga ouale rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pos, formeaza gogosele sau bastonase lungi de 10 cm si groase cat un deget si lasa-le la cuptor 30-40 de minute, pana sunt usor rumenite. Lasa-le sa se raceasca, apoi taie un capacel la fiecare si umple-le cu urmatoarea crema.

profiterol cu fistic

Pentru crema de capsuni ai nevoie de: 200 g de capsuni congelate (sau proaspete, dar cred ca sunt greu de gasit si oricum nu au gust), 3 linguri de zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie, 200 ml de smantana dulce pentru frisca, 1 ciocolata neagra, 50 g de fistic crud, tocat fin.
Dupa ce ai decongelat capsunile, asaza-le impreuna cu zaharul si zeama de lamaie intr-un blender si amesteca pana se formeaza o crema fina. Daca vrei, poti sa treci prin sita acest amestec.
Bate smantana pana se face frisca. Incorporeaza aici mixul de capsuni. Umple gogoselele reci cu aceasta crema.
Topeste ciocolata la bain-marie. Las-o putin sa se raceasca si sa se ingroase. Cu ajutorul unei lingurite, acopera gogoselele cu ciocolata topita si presara-le cu fistic tocat.

Tie cum iti plac eclerurile sau profiterolul?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!