Primul meu cheesecake. Cu fructe de padure

cheesecake cu fructe de padure© Monkey Business Images | Dreamstime.com

In sfarsit, am facut un cheesecake. M-am tot lovit de o multime de retete de cheesecake si nu am facut niciunul pana acum. Si am tot suferit din cauza asta.

E o reteta simpla, doar ca trebuie sa o pregatesti cu o zi inainte, deoarece trebuie sa tii cheesecake-ul cel putin sase ore la frigider, cel mai simplu – peste noapte.

Eu am combinat mai multe retete de cheesecake din Good Food, dupa cum mi s-a parut mie mai simplu (asta pentru ca eram la primul cheesecake si aveam emotii, recunosc :)).

Pentru crema ai nevoie de 300g de ciocolata alba, 600g crema de branza (am folosit Philadelphia; am gasit cutii de cate 200g), 280ml de smantana lichida pentru frisca si 50g zahar fin. Pentru blat iti trebuie 200g de biscuiti digestivi si 100g de unt topit (eu am avut tava cu diametrul de 26cm, cu fund detasabil). Pentru glazura am folosit o punga de fructe de padure, de 400g, si 1 lingura de zahar fin. Rar gasesc mix de fructe de padure in supermarketuri, dar de data asta am avut noroc.

Pentru blat, se zdrobesc biscuitii si se amesteca bine cu untul topit. Se asaza in tava, de preferat tapetata cu hartie de copt, apasand bine. Se da tava la cuptor, la 180° C, timp de 5 minute. Se lasa apoi la racit. Intre timp se pregateste crema.

Crema mi-a iesit bine si usor, asta si pentru ca am urmat instructiunile Oanei: Se amesteca branza cu ciocolata topita, usor racita. Se face frisca din smantana, spoi se incorporeaza in mixul de branza cu ciocolata.

Crema se asaza peste blatul de biscuiti si se da la frigider minimum sase ore.

Se lasa la temperatura camerei 30 de minute inainte de a se servi.

Eu l-am ornat de data aceasta cu fructe de padure, asa cum am spus. Am ales cateva fructe intacte, frumoase, pe care le-am asezat in centru. Apoi, am tinut restul de fructe de padure impreuna cu zaharul pe foc. In reteta zice sa strecori siropul de fructe de padure. Eu, cand am servit, am turnat pur si simplu sirop cu tot cu fructele usor zdrobite, peste feliile de cheesecake. Este o prajitura fina, usoara si spectaculoasa, numai buna de servit musafirii.

Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

1 comentariu

  1. am facut si eu: delicioasa! incercati cu speculoos! yammy

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!