Pranz rapid ca o gustare

baba ganoush

Caci poate ai chef sa faci lucruri mai creative decat sa stai cateva ore in bucatarie facand supe, tocanite si fursecuri. Fie si in weekend!

Pranzul asta a fost rapid pentru ca am intrat in rezerva strategica din congelator si am extras o punga de vinete coapte. Pentru ca ma plictisisem de salata traditionala de vinete, am adaugat niste tahini, am inlocuit ceapa cu usturoiul si am adaugat muuulta zeama de lamaie, ca sa ma bucur de un baba ganoush aproape autentic.

Cantitatile ar fi urmatoarele: la doua vinete coapte se adauga 2 linguri de tahini (pasta de susan), sucul de la 1 lamaie mica, 1 catel de usturoi taiat grosier, 1 mana de patrunjel tocat si ceva pudra de chilli (reteta de pe bbcgoodfood.com).
Totusi, zic ca e mai bine sa combini ingredientele dupa gust. Daca ai mancat baba ganoush la restaurantele arabesti, atunci stii ce gust are si stii ce sa urmaresti. Daca nu ai mancat vreodata, tot degustand o sa prepari mai bine baba ganoush, ca vei potrivi ingredientele asa cum iti va placea. Eu am tot pus tahini ca sa-i simt gustul si sa ma indepartez cat mai mult de salata noastra de vinete (care numai a noastra nu e; tot prin Orientul Mijlociu isi are originile).

Am facut si o salata de ou din 5 oua fierte, mustar de Tecuci cu boabe si iaurt de bivolita. Cele doua s-au asezat bine langa niste branza de capra si masline verzi. Rapid, aromat si tare gustos!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!