Prajitura cu malai si suc de portocale

Pentru ca in ultimele trei saptamani am avut foarte mult de munca, aseara m-am recompensat cu… o sesiune de gatit. Si, binenteles, a urmat si partea si mai placuta, cu mancatul.
Am facut o prajitura cu suc de portocale si malai – simpla si delicioasa.

Prajitura cu malai si suc de portocale

Am amestecat 125g de unt cu 125g de zahar brun. Am adaugat apoi 2 oua mari, cate unul pe rand, si am amestecat bine pana la omogenizare.

Apoi am adaugat 70g de malai, 100g de faina, 1 lingurita praf de copt si sucul de la 1 portocala (din care am pus mai intai deoparte 50ml pentru glazura).
Apoi am turnat compozitia intr-o tava rotunda (nu trebuie neaparat de tarta, poate fi doar rotund, simpla) tapetata cu hartie de copt, am nivelat-o si am dat-o la cuptor 45 de minute la 160° C.

Pentru glazura, se pune sucul de portocale lasat deoparte impreuna cu 50g de zahar brun intr-o cratita mica si se lasa sa fiarba 5 minute. Se lasa la racit si glazura, si prajitura. Apoi se intinde glazura uniform deasupra prajiturii.

Cu aceste cantitati ies 4 portii, insa cantitatile pot fi usor dublate.

Eu am mancat aceasta prajitura cu smantana amestecata cu putina miere. Dar cred ca merge mult mai bine cu inghetata.

Foto: © Marina Nabatova | Dreamstime.com; Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!