Placinta cu spanac care iti face cu ochiul

Pentru ca tot am vorbit ieri de semnalele venite de la corpul nostru, mi-am dat seama de ce am fost atat de incantata cand am cumparat in weekend buchetul de spanac. Cred ca am nevoie de mai multe minerale, mai ales ca suntem dupa o perioada de iarna, in care am mancat mai putine fructe si legume.

Placinta cu spanac care iti face cu ochiul
Asa ca, dupa ce m-am intors cu buchetul verde acasa, am inceput sa caut retete cu spanac. Cat mai multe si mai diferite.

Aseara, de exemplu, am facut o placinta florentina, la care ma tot gandeam de cand a aparut in numarul de februarie al revistei Good Food.

Se face foarte simplu si e un fel de mancare perfect chiar si daca nu iti prea place spanacul. Se intinde un aluat foietaj pe o tava, se indoaie inauntru o margine de 2 cm, pe toate cele patru laturi. Se inteapa cu furculita in interiorul marginilor si se da la cuptor 15 minute, pana incepe sa se rumeneasca, la 180° C. Se scoate din cuptor si se preseaza bine.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala si se curata 400g de spanac. Se scurge bine si se pune cateva minute pe foc cu ulei, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine. Se amesteca cu o cutie de ricotta de 250g. Se asezoneaza.

Se pune umplutura peste aluat, lasand cateva spatii goale, ca niste adancituri. Se sparge cu grija cate un ou, in fiecare adancitura. Se mai lasa la cuptor 15-20 de minute, pana ce ouale sunt gata.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!