Picnic la mijloc de padure

 

Pentru ca nu apreciez doar gustul mancarii si sunt mereu preocupata de alte atribute ale ei (cum ar fi calitatea, felul cum arata) si de compania in care mananc, azi m-am mobilizat si am mers la picnic cu mai multi prieteni. Am stat doar cateva ore, avand in vedere ca mai pe seara ploua cam in fiecare zi (daca tot avem clima ca la tropice, ma intreb daca in curand o sa cultivam banane); asa ca nu am luat multa mancare la noi, ci doar… buna. Si cu poveste.

Picnic la mijloc de padure

Meniul suna cam in felul urmator: tarta cu branza de capra, ciuperci si ceapa rosie caramelizata (prefer denumirile lungi, descriptive – care te fac sa simti ca mancarea este si mai gustoasa); humus – mancat cu morcovi sau cu lipii si, la desert, prajitura cu banane, fulgi de ovaz si ciocolata neagra.

Despre tarta nu pot spune prea multe. Doar ca a fost facuta de prietena mea si ca este uimitor cum poate fi atat de buna si de satioasa, chiar daca nu are carne (un vegetarian stie foarte bine ce inseamna asta, insa eu nu refuz niciodata o bucatica de carne).

Humusul a fost incarcat de energii pozitive inca de dimineata. Asta pentru ca m-am bine-dispus cand l-am cumparat – de la restaurantul turcesc Sumer de pe Colentina, unde oamenii sunt prietenosi, iar mancarea este extraordinara. Iar lipiile, cinci la numar, au fost… bonus.

Prajitura cu ovaz este printre preferatele mele la capitolul dulce, dar sanatos (probabil te miri ca exista si asa ceva, chiar daca nu e fruct!). Pai am facut-o dupa reteta Adinei, amestecand 3 banane pasate cu ulei de masline, fulgi de ovaz si fulgi de cocos cat cuprinde.

Si inainte sa o dau la cuptor “am asezonat-o” cu ciocolata neagra, cu 70% cacao, de cea mai buna calitate. Daca tot vreau sa fie sanatoasa, trebuie sa nu fac rabat de la calitatea ingredientelor.

Din acest meniu nu a lipsit limonada – facuta rapid si simplu, cu miere si suc de lamaie.

Locul de picnic este nu departe de Bucuresti, aproape de Branesti. Se numeste Vadul Anei si gasesti aici si lac, si padure. Despre el insa o sa vorbesc cu alta ocazie. Il mai explorez :).

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

8 comentarii

  1. Aduce cu felul de a gati al sotiei mele: surprinzator, sanatos si intotdeauna foarte bun.
    Felicitari pentru meniu si initiativa. Sa va fie de bine 😉

  2. Multumesc, Ovidiu.

  3. Multumesc mult!

  4. Sa-l mai exploram impreuna!
    Data viitoare includem si carne in meniu 🙂

  5. Cum sa nu? Ce zici de niste somon afumat? (cu castravete si crema de branza) 🙂

  6. Salutare !
    Am incercat si eu sa fac prajitura cu ovaz ( sunt intr-o cautare disperata de retete de dulciuri sanatoase ) si problema mea este ca mi-a iesit cam prea sfaramicioasa si nu prea pare a avea tzinuta…..unde si la ce am gresit ???…ma gandeam daca trebuie sa ii adaug ceva ou ca sa o mai inchege un pic ???

  7. Ai facut exact reteta data de mine? Eu nu pun ou. Ingredientele sunt: 3 banane pasate, ulei, fulgi de ovaz, cocos si ciocolata neagra. Pornesc de la banane si fac un fel de maioneza amestecand bananele cu uleiul. Apoi incep sa incorporez alternativ fulgi de ovaz si cocos. Mai torn din cand in cand si ulei. Ma opresc cand compozitia este densa si se amesteca cu greutate. Pun bucatele de ciocolata la sfarsit. Apoi, cand o pun in tava, apas compozitia foarte bine. Mie mi s-a legat intotdeauna, desi, cum vezi, nu am cantitati exacte de ingrediente. Succes!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!