Pappardelle cu broccoli, ansoa si muguri de pin

Daca ti se pare ca broccoli nu are ce sa caute langa niste paste sau ca ansoa nu se intelege bine cu mugurii de pin, ei afla ca toate igredientele astea sunt bune prietene. Cel putin asta a fost concluzia mea, dupa o portie de pappardelle siciliene.

Pappardelle cu broccoli, ansoa si muguri de pin

Pentru ca am vrut sa imi iasa reteta exact ca in Sicilia, am urmat cu strictete pasii, am cumparat frumos toate ingredientele scrise in reteta si am fost atenta la cantitati. Doar cu un mic artificiu.

Cand mananc paste, imi place sa simt aroma celorlalte ingrediente, nu sa mananc doar paste fierte si atat. Asa ca, desi in reteta trebuie sa iau 400g de paste, dupa ce am vazut cat inseamna 200g de pappardelle, mi-am zis: trebuie sa fie o greseala aici! Si eu o s-o corectez! (nu stiu cine ma credeam eu ca sa corectez reteta siciliana, dar am avut incredere in “feelingul” meu si a fost bine).

Asa ca am respectat intocmai cantitatile doar pentru sos.

Am fiert 1 broccoli timp de 5 minute, in apa cu sare care a dat in clocot, apoi l-am pus la scurs. Am tocat 1 ceapa rosie mare, cativa catei de usturoi si i-am pus in 4 linguri ulei de masline, la prajit.

Apoi am adaugat 1 cutie de ansoa (din ea am luat initial majoritatea uleiului de masline), o mana muguri de pin si broccoli rupt in buchetele. Am rumenit totul si am amestecat cu pastele fierte si scurse, conform instructiunilor.

M-am indragostit pe loc de aceasta reteta, dar, sincer, cu o cantitate dubla de paste nu as fi fost multumita deloc.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!