Panna cotta de vanilie cu rodie si fistic

Zilele trecute, visam la o negresa pufoasa peste care sa se reverse un sos de ciocolata cremos. Iar “cireasa de pe tort” sa fie un strat generos de rodie. Va zic, ciocolata cu rodie este de neegalat. Nu demult am facut un tort in aceasta nota si a fost minunat.

Panna cotta de vanilie cu rodie si fistic

Si pe cand eram eu in supermarket la cumparaturi, un pic nelinistita ca nu gasesc fulgi de migdale, nuci pecan, unt de arahide fara grasimi hidrogenate (nu, nu erau pentru negresa, desi, daca stau bine sa ma gandesc, n-ar fi rea o negresa cu unt de arahide si nici una cu fulgi de migdale sau nuci pecan), il aud pe partenerul de cumparaturi: “Ce e panna cotta?”. In clipa aceea, parca as fi coborat din tren direct pe malul marii, cu briza mangaindu-ma pe fata. Cu alte cuvinte, asta a fost marea mea revelatie. Ce-ar fi sa fac o panna cotta cu rodie? Si pentru ca nu e Craciunul, hai sa adaug si un pic de verde, pe langa rosu si alb. Asa am ajuns la o minunata panna cotta de vanilie cu rodie si fistic.

Nici acum nu-mi vine sa cred ca un desert atat de fin si de delicios se poate prepara atat de usor!

Pentru panna cotta (cam 5 portii mici) am folosit: 400 ml de smantana pentru frisca, 200 ml de lapte, 100 g de zahar fin, 1 pastaie de vanilie, 3 foi de gelatina. Intr-o cratita, am pus smantana, laptele, zaharul, semintele de vanilie si cu pastaia si am asezat-o pe foc pana cand mixul a dat semne ca ar incepe sa fiarba.panna cotta Am oprit aragazul si am lasat cateva minute deoparte.
Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa rece cam 5 minute.
Am scos pastaia de vanilie. Am scurs bine foile de gelatina si le-am incorporat, cate una, in mixul de smantana, amestecand bine pana s-au dizolvat.
Am lasat deoparte cratita cam 20 de minute, apoi am turnat panna cotta in pahare si am dat la frigider pana a doua zi.

Inainte de servire, am adaugat in fiecare pahar seminte de rodie si fistic crud, tocat grosier. Deasupra am stropit cu un pic de sirop de rodie.

Primul degustator a rostit: “Splendid!”. Iar eu mi-am zis: “Aha! Stiu ce o sa le servesc urmatorilor musafiri care-mi vor calca pragul” (bineinteles, cu alte mici surprize, pe care nu le pot divulga acum).

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!