O prajitura speciala pentru weekend

prajitura cu caramel si ciocolata

Nu stiu din ce motive am facut aceasta prajitura acum un an si nu am scris nimic despre ea, desi a fost foarte apreciata de prieteni. Nici nu putea fi altfel, este marca GoodFood.
Este crocanta si se topeste in gura in acelasi timp, o idee buna mai ales daca ceva musafiri iti vor calca pragul in weekend. Daca tii dieta, uita de ea (nu se intampla nimic daca gusti un patratel-doua, dar stiu eu ca te vei simti groaznic de vinovata)!

Verifica daca ai prin camara: 200g de zahar brun, 200g de unt si ceva in plus pentru uns tava, 2 linguri de miere, 350g fulgi de ovaz, 400g de caramel (daca nu ai timp sa faci, dulceata de lapte e o varianta foarte buna; eu am cumparat-o de la Bacania Veche), 200g de ciocolata (nu face rabat de la calitate; caut-o intotdeauna pe cea adevarata, din unt de cacao), 1 lingura ulei de floarea-soarelui.

Incalzeste cuptorul la 150° C. Amesteca pe foc zaharul, untul si mierea intr-o cratita pana se topeste untul. Opreste focul si adauga ovazul, amestecand bine. Toarna compozitia intr-o forma patrata cu latura de 22 cm, unsa cu ulei. Niveleaza compozitia cu o lingura de lemn. Da la cuptor 40-45 de minute, pe gratarul din mijloc al cuptorului.
Lasa sa se raceasca, apoi intinde deasupra caramelul. Lasa la racit, la frigider, pana devine ferm.
Topeste ciocolata la bain-marin (ai grija ca cratita de sus, cu ciocolata, sa nu atinga apa din cratita de jos), adauga uleiul si intinde peste prajitura. Lasa din nou sa se raceasca, apoi taie in patratele.

Asa cum ai intuit, ia ceva timp sa o prepari, cu toate intervalele astea de racire. Iar daca tot e sa astepti, poti alege sa faci ciocolata de casa.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!