O aniversare cu posciutto si creveti

creveti© Moth | Dreamstime.com

Fiecare zi de nastere inseamna, an de an, un nou inceput. Este un moment perfect pentru a experimenta ceva nou si pentru a-ti spune: “Anul asta voi face si mai multe lucruri extraordinare decat am facut in toti anii de pana acum!”. Asa am gandit cand am dat o raita prin Metro, pregatindu-ma sa ii fac o surpriza… gustoasa sotului meu, de ziua lui.

Asa am ajuns sa combin branza Camembert cu mere. O feliuta de branza Camembert merge de minune cu o felie de mar dulce – ambele sunt usoare si cremoase, de se topesc in gura.

Apoi am incercat ceva cu un gust si mai puternic: am luat smochine uscate (fructele mele preferate, pe care le mancam in copilarie direct din smochinul din curtea bunicii – nu, nu mi-am petrecut copilaria pe Coasta de Azur; am doar norocul ca smochinii rezista pe litoralul romanesc al Marii Negre), pe care le-am curatat de codita tare, le-am despicat ca pe un buzunarel in care am indesat branza Philadelphia si apoi le-am invelit in prosciutto. Cu prosciutto am invelit si niste grisine exceptionale, pe care le-am descoperit tot in Metro: au rozmarin, ulei de masline (niciun conservant!) si se numesc Sfornatini (au tinut loc si de paine).

Pentru ca sunt innebunita dupa tot ce ne poate oferi marea (peste, fructe de mare etc.) am continuat cu niste creveti prajiti. Nimic simandicos, totul simplu si usor: i-am curatat si i-am aruncat in tigaie cu putin ulei de masline, usturoi, piper, sare si ceva verdeturi. Ar fi mers si cu niste chilli, insa am uitat complet sa iau cand am fost la cumparaturi. Am mancat crevetii cu un sos facut din suc de portocala, lamaie, patrunjel si cateva alune macinate.

Si pentru ca mai aveam ceva activitati intelectuale de prestat, in locul unui vin aromat am ales o carafa plina cu suc de mandarine, care, recunosc, a mers incredibil de bine cu celelalte delicii cu iz mediteranean.

Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!