Masala chai, explozie de arome

Acum un an, ma intalneam cu prietenele mele la ceainaria Griffin Tea. Si descopeream ceva mai mult decat un ceai, am gandit eu, masala chai.

O minunatie de bautura, cu o multime de arome, pe care le descoperi, incet-incet, pe masura ce iei cate o inghititura.

Cand am venit acasa, am ramas cu gandul la minunea asta de ceai si m-am tot intrebat cum s-o fac si eu. Raspunsul a venit numaidecat: Ioana de la Dragostea din farfurie mi-a spus reteta.

masala chai cu green sugar

Pana la urma, nici nu stiu daca ii respect intrutotul reteta. Am facut ceaiul de atat de multe ori, incat cred ca mi-am mai folosit si eu imaginatia la cantitati.

Masala chai, un pic neinteles

Ma rog, nu ma astept sa placa tuturor. Dar, nu stiu cum, sunt incantata de combinatia ceai negru + lapte.

Extrem de multumita, am inceput sa impartasesc descoperirea mea prietenilor. Asa ca, daca venea cineva la mine in vizita, primea si o tratatie cu masala chai.

Ei, dar n-a fost asa cum m-am asteptat. Unii doar au gustat si au spus ca e interesant, dar au lasat cescuta aproape plina. Altii nu au vrut nici sa guste.

Asa ca am ramas sa ma bucur doar cu sotul meu, cam in fiecare dimineata, de masala chai.

Chiar ma scol cu zambetul pe buze, fara sa lenevesc vreo clipa in pat, gandindu-ma ca ajung sa savurez o cana fierbinte si inmiresmata de masala chai.

Daca eu pun o multime de condimente, ei bine, am vazut la o emisiune cu mancare stradala ca niste indieni nu faceau decat sa fiarba ceai negru cu lapte si cu ghimbir proaspat ras. Si cu zahar. Chiar ziceau ca fara zahar nu merge. Am incercat si eu si au dreptate. Parca se pierd toate aromele.

CONCURS

Pentru ca e luna aniversara Green Sugar, va invit la inca un concurs. Puteti castiga un bol si o cana Green Sugar, din portelan, si un sort de gatit.

Trebuie doar sa lasati aici un comentariu despre ceaiul preferat. Inscrierea in concurs se face pana pe 31 octombrie. Castigatorul va fi tras la sorti. Succes!

Green Sugar

2 cani de apa
1 cana de lapte
2 lingurite pline de ceai negru
1 varf de lingurita ghimbir macinat
cateva pastai de cardamom
10 cuisoare
3-4 stelute de anason
cateva boabe de piper
vreo 5 boabe de ienibahar
1/2 lingurita de scortisoara
3 lingurite de zahar

Pune la fiert apa si incepi sa adaugi condimentele, ceaiul si zaharul.
Cand a fiert, adauga cana de lapte si mai lasa sa se incalzeasca totul putin. Inchide focul, acopera cu un capac si lasa un pic la infuzat.

Poti sa bei masala chai si rece. E delicios, mai ales vara.
Eu beau, de obicei, cafeaua si orice ceai fara zahar. Asa ca mi se pare un pic peste mana sa folosesc zahar. Ca sa fiu impacata, din cand in cand folosesc Green Sugar, dulcele 100% natural.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!