Mandarine cu sirop de scortisoara
© Julia Pajumäe | Dreamstime.com
Ce faci sambata seara cand te trezesti singura acasa? Pai iti aduci aminte ca ai vazut pe blog la Mazi o minunatie de salata de portocale si dai repede fuga la frigider, sa vezi daca ai ingredientul-cheie. Dai insa peste niste mandarine si iti spui: ce-ar fi sa inlocuiesc portocalele si uleiul de masline cu mandarine de la Oliviers&Co. cu niste… mandarine. Nu poate fi chiar asa rau, nu? (ramai un pic tanjind dupa uleiul cu mandarine).
Te apuci de treaba: pui la facut siropul din 100g de apa, 40g zahar pudra (neaparat fin, ca sa nu stai sa adormi langa el pana se topeste), 1 lingurita de scortisoara si un baton tot de scortisoara (te intrebi daca o sa te prinzi la timp cand e siropul gata :)).
Si te apuci de curatat mandarine de pielita aia alba si nesuferita. Si cand vezi ca e muuult mai greu si mai migalos decat la portocale, iti spui: Nu puteam sa stau si eu linistita si sa ma citesc o carte sau sa ma uit la un film?
Apoi, deodata, descoperi o metoda superusoara de decojit mandarine (dar nu vrei sa spui nimic de ea, pentru ca ai impresia ca numai tu stii asa ceva si ca o sa aduci ceva revolutionar in gastronomie :)).
In final, cand totul e gata si arata, miroase si pare, asadar, spectaculos, te mai descurajezi o data si te gandesti ca vine sotul acasa si spune: „Ce-ai facut? Ai stricat mandarinele astea! Erau destul de bune si fara zahar…”
Nu, nu cred ca tu ai face asa ceva. Eu sunt cea care am facut asta din dorinta de a experimenta mereu ceva nou, de a vedea ca eu pot sa fac ceva, sa imi iasa ceva bun si apoi sa ma laud eu pe mine intr-un puseu de narcisim (caci am spus ca sunt singura acasa).
P.S. A iesit, pana la urma, un desert delicios. Incercati acasa doar daca credeti ca descoperiti metoda rapida pentru decojit mandarine :).