Iti plac eclerele? Poti sa le prepari chiar tu

eclere© Barbara Pheby | Dreamstime.com

Cand trebuie sa pregatesti un desert pentru ca vei avea musafiri sau pur si simplu ai chef sa te relaxezi pregatind ceva bun in bucatarie, poti alege niste eclere care sunt pe cat de delicioase, pe atat de aratoase (nu vad bucataritul ca pe o povara, ci ca pe o activitate relaxanta care imi aduce liniste, ma ajuta sa stau si mai aproape fata de cei dragi si sa iau parte la pregatirea mancarii – ocazie pentru a pune in mancare parca un pic mai mult decat ingredientele din reteta).

Pentru 40 de gogosele ai nevoie de: 1 cana de ulei goala de un deget, 1 cana de faina cu varf, 7 oua si 1 cana de apa. Se pune la fiert apa cu uleiul si cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga faina si se amesteca bine compozitia cu telul. Se lasa la racit putin, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se obtine o compozitie omogena, nici prea tare, nici prea moale. Este de preferat ca amestecul sa fie lasat deoparte o ora. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune amestecul in tava cu lingurita. Se incinge bine cuptorul si se da tava la cuptor. In primele 10 minute nu se deschide usa de la cuptor. Gogoselele se tin la cuptor pana se rumenesc putin. Cand s-au racit, se cresteaza, se umplu cu crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata topita.
Ies in jur de 40 de gogosele daca pui amestecul in tava cu o lingurita, asa cum am spus. Insa poti sa dai gogoselelor ce forma vrei.

Crema de vanilie

Ai nevoie de 1l de lapte, 5 linguri de faina, 1 pachet de unt, frecat cu 250g de zahar, 1 pastaie de vanilie. Se pune la fiert un sfert din cantitatea de lapte, impreuna cu semintele de la vanilie, plus pastaia. Restul de lapte se adauga treptat peste faina. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se da cratita deoparte si se lasa vanilia sa infuzeze mai mult. Apoi, se scoate pastaia de vanilie si se pune laptele pe foc incalzindu-se din nou. Se adauga amestecul de lapte cu faina. Se amesteca incontinuu. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul frecat cu zahar. Se pune crema in gogosele dupa ce s-a racit.

Glazura de ciocolata

O poti prepara chiar tu din 2 linguri de cacao, 6 linguri de zahar, unt cat o nuca mica si 5 linguri de apa. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cacaua. Se fierbe ca la dulceata si se incearca daca este gata punand o picatura intr-un pahar cu apa rece. Daca bobita este inchegata, atunci glazura este gata. Sau poti topi la bain-marin ciocolata ta preferata.

Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!