Fondue de ciocolata

Cand spun „fondue de ciocolata” spun rasfat. Nu e vorba de fapt de o reteta, caci daca e sa ne gandim bine, nu e mare lucru de facut. M-as simti un pic vinovata sa spun ca „am gatit” niste fondue de ciocolata :).

fondue de ciocolata cu diverse ingrediente
Tot ce trebuie sa faci e un sos de ciocolata simplu-simplu, dar delicios. Insa ce imi place cel mai mult este ca avem astfel o ocazie buna sa ne folosim creativitatea. Ba chiar sa fim un pic aproape de noi, intrebandu-ne ce fructe sau ce alte ingrediente ne-ar face placere sa le vedem scufundate in sosul asta dens si irezistibil.

Eu am dat mai jos cateva idei, insa daca e sa inchid ochii si sa ma gandesc ce mi-as dori exact in acest moment, prima optiune ar fi… niste portocale confiate.

1 banana
1 nectarina
1 kiwi
1 lingura suc de lamaie
1 mana de zmeura
cateva capsuni
1 mana de afine
saratele
napolitane
bezele gumate
1 lingura fulgi de cocos
1 mana de nuci sau alune tocate

Pentru sosul de ciocolata:
100 g de ciocolata (75% cacao), rupta in bucati
80 ml de smantana pentru frisca
1/2 lingurita de scortisoara (optional)
1/2 lingurita esenta de rom (optional)

ciocolata

1 Pregateste mai intai fructele si nucile. Taie in felii banana, nectarina si kiwi si stropeste-le cu suc de lamaie pentru a nu se oxida (poti alege ce alte fructe doresti). Pregateste pe farfurii sau pe un platou celelalte ingrediente, pe care le veti inmuia in sosul de ciocolata (daca vrei doar o varianta foarte sanatoasa, nu inmuia decat fructe in sosul de ciocolata). Toaca nucile sau alunele.

2 Pentru sosul de ciocolata, incalzeste smantana la bain-marie (ai grija sa nu o lasi sa fiarba). Toarna smantana peste ciocolata si las-o sa se topeasca usor. Amesteca cu grija din cand in cand. Daca ti se pare compozitia prea groasa, poti sa mai adaugi smantana; sau ciocolata, daca vrei un sos mai consistent. Exact inainte de a servi, poti incorpora scortisoara sau esenta de rom, daca vrei.

3 Inmoaie fructele, bezelele etc. in sosul de ciocolata si da-le prin nuci sau prin fulgii de cocos, exact inainte de a servi.

Daca ti s-a taiat ciocolata, incearca sa o salvezi incorporand incet smantana rece, de la frigider. Daca nu reusesti, trebuie sa refaci sosul cu alta ciocolata.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!