Falafel din cartofi dulci
Imediat ce am descoperit reteta, nu m-am linistit decat cand am facut-o. Cartofii dulci sunt pe lista radacinoaselor mele preferate, asa ca “falafel din cartofi dulci” mi-a sunat… irezistibil.
Am fiert doi cartofi dulci potriviti, in jur de 700g amandoi, in coaja. I-am lasat imediat la scurs si, apoi, i-am decojit foarte usor. I-am zdrobit si i-am amestecat cu: 1 lingurita de chimion macinat, una de coriandru, 3 catei de usturoi tocati, sucul de la 1 lime (n-am gasit lamai la hipermarket?! Cica se dadusera de la ora 2 p.m., discutia fiind la inchiderea programului), 1 mana frunze de coriandru si 100g de faina (eu am folosit de secara). Am zdrobit totul bine si, cu ajutorul unei linguri, am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei. Am dat tava la cuptor 15 minute, la 200°C, apoi am verificat sa fie coapte pe fund. Le-am intors si le-am mai lasat pana s-au rumenit si pe partea cealalta.
Intre timp, am ras 3 morcovi si i-am amestecat cu 1 ceapa rosie feliata fin; am amestecat legumele cu 3 lingurite de otet de mere.
Am mancat falafelul alaturi de legume si de iaurt amestecat cu suc de lime si sare, impreuna cu lipii.
Mi-a placut in mod special iaurtul usor sarat si acrisor, mancat cu lipii; cat despre falafel, am descoperit ca, pe cat de mult imi plac semintele de coriandru, pe atat de neatragatoare mi se par frunzele lui. Asa ca data viitoare o sa le cam ignor, eventual o sa ma multumesc cu niste patrunjel.