Drob fara carne

Anul trecut, pentru Pasti, pregateam un drob fara carne, care m-a convins ca pot sa gatesc lucruri extraordinare doar din legume si verdeturi. E adevarat ca, din lipsa de experienta, mi-a luat cam mult (cu nenumaratele pauze dedicate copilului), dar rezultatul a meritat.

drob

E nevoie de: 1 kg de ciuperci, unt pentru calit (sau ulei), 2 legaturi de patrunjel, 4 legaturi de marar, 4 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 10 oua, 2 linguri pesmet, piper, sare.

Se încinge cuptorul la 200 ᵒC. Se toacă mărunt ciupercile si jumatate din cantitatea de ceapa și usturoi. Se încinge 1 lingură de unt în tigaie și se călesc legumele tocate. Se rastoarna intr-un castron mare. Se adauga peste ele restul de ceapa, usturoi, patrunjelul si mararul – toate tocate marunt. Se adauga pesmetul. Se asezoneaza dupa gust. Se amesteca totul bine. Se bat 8 oua ca pentru omleta si se incorporeaza in amestecul de vegetale.

Se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Daca vrei, poti adauga acum 1-2 oua fierte (nu prea mult). Se toarna deasupra celelalte 2 oua batute. Se da la cuptor 50-60 de minute.

Multumesc pentru idee Dulceata de trandafir!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!