Desert delicat, rece si parfumat

Sorbet de lychee. Daca ar fi sa il descriu in trei cuvinte, acelea ar fi: delicat, rece si parfumat. Insa cuvintele, uneori, nu pot exprima un intreg bagaj de senzatii: asta poate pentru ca nu sunt un bun povestitor, pentru ca imi place mai mult sa simt, sa observ, sa traiesc, decat sa asez totul in cuvinte bine alese.

Desert delicat, rece si parfumat

Dar sa terminam cu toata vorbaria asta. Pe scurt, daca vrei sa incerci un sorbet cu totul nou, pune-l pe lista cu prioritati culinare. Merita! Reteta pe care am gasit-o era din 3 conserve de lychee.

Eu nu am vazut prin magazine, asa ca am adaptat-o, folosind fructe proaspete (vorba vine, proaspete, ca vin de la cucurigu sau de pe unde or veni, mai bine zis in stare naturala).

Reteta spune ca, pe langa lychee, mai ai nevoie de 50g de zahar, 1 albus si sucul de la 1 lime. Se scurge siropul si se pune pe foc cu zaharul. Se fierbe 1 minut. Se mixeaza intr-un robot de bucatarie fructele, apoi se adauga, in timp ce mixerul merge, sucul de lime si siropul de zahar. Se toarna totul intr-un vas si se da la congelator 6 ore.

Se scoate din congelator, se sparge, se pune din nou in mixer si se adauga si albusul de ou. Se mixeaza pana cand compozitia este cremoasa. Se poate adauga in acest moment si coaja de lime rasa, pentru un plus de aroma. Se congeleaza iarasi, peste noapte.

Eu am mancat sorbetul ca pe o inghetata, la cornet.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!