Cuscus cu portocale si macrou afumat

Pare o alaturare cam ciudata, nu? Dupa ce mananci prima oara, o sa-l repeti iar si iar, ca pe un refren al unei melodii preferate. Cel putin asta o sa se intample cu mine.

M-am tot gandit zilele astea ca trebuie sa ma apuc sa fac si eu cuscus. Se pare ca primul cuscus mi-a iesit cam de iarna (noroc ca am pus “o tona” de patrunjel ca sa mai salvez aparentele), dar de bun a fost bun: cremos, usor, gustul sarat al pestelui afumat s-a echilibrat perfect cu portocala dulce. Daca mi-ar fi spus cineva acum cinci ani ca o sa pun portocala alaturi de peste i-as fi replicat ca aceasta reteta nu trebuie sa se inventeze. Norocul meu e ca mi-a mai venit mintea la cap. Si iata ca acum sunt innebunita dupa aceasta combinatie.

Cuscus cu portocale si macrou afumat

Mai intai am facut rapid o baza de supa pe care, dupa ce a clocotit, am trantit-o peste 150g de cuscus (pentru 2 portii mari) – in jur de 250ml. Dupa 10 minute de stat la inmuiat, am amestecat cuscusul cu o furculita ca sa fie pufos.
Intre timp, am scos oasele de la un macrou, am curatat si taiat in bucatele mici jumatate din portocala uriasa si am tocat niste patrunjel. Am stors cealalta jumatate si am facut din suc dressingul impreuna cu: 1 lingura otet, 2 linguri ulei de masline, putina sare, jumatate de lingurita de zahar. La sfarsit, am amestecat cuscusul cu celelalte ingrediente si cu dressingul.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Buna

    Gasesti goji la pungulite in plafarul din complexul Domino din tei. De asemenea micutzul plafar are de toate: toate felurile de paste din faina integrala, sare marina, orez salbatic sau nerafinat etc.

  2. Multumesc, Adelina!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!