Cum sa pui rapid in valoare o painica delicioasa

pasta de masline verzi

Iarasi am primit in dar o paine, de data aceasta cumparata, dar bio. Se pare ca mi se tot dau semne ca e cazul sa nu ma mai eschivez si sa ma apuc de facut paine. Mai ales ca diversificarea hranei bate la usa si n-o sa-i dau lui Costache orice paine din comert. Trebuie sa-mi iau inima-n dinti si sa strecor in programul obisnuit (jucat cu bebe, schimbat, hranit, schimbat din nou, ascultat muzica bebeluseasca, iesit la plimbare, maimutarit, cantat, dansat, citit povesti) prepararea painii.

Sa ne intoarcem la painica primita in dar aseara. De dimineata, cu gandul la ea, am sarit din pat si m-am dus glont la maslinele verzi din frigider. Le-am scos samburii, le-am aruncat in mixer cu un catel de usturoi zdrobit, ulei de masline si un strop de otet balsamic, le-am mixat bine cateva minute si, gata!, m-am trezit cu o pasta de masline de toata frumusetea. Un aperitiv sau o gustare excelenta, mai ales cand poti sa te bucuri de o paine adevarata.
Nu i-as zice “tapenade”, caci au lipsit caperele si ansoa. In plus, modelul meu de tapenade este pasta senzationala cu masline si smochine ca in Provence, preparata de Adina, fosta mea colega de la GoodFood, cu ocazia unei sedinte foto. Nu cred insa ca-mi va iesi la fel ca a Adinei, caci nu e suficient sa urmezi o reteta. Mai trebuie si har pentru asta.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!