Cum sa nu ai remuscari mancand trufe de ciocolata

trufe
Imbracate in cacao, supercremoase si 100% din ciocolata. Ce poate fi mai irezistibil pentru un ciocoholic? Poate doar un tort de ciocolata… Mneea! Trufele de ciocolata se fac superrapid, in comparatie cu tortul de ciocolata – muncesti la ele cam 15 minute si le mai astepti sa iasa din frigider o jumatate de ora; deci dupa vreo 45 de minute ajungi sa-ti bucuri papilele gustative, dupa un minim efort.
Cand e vorba de ciocolata nu prea pot, nu vreau, nu incerc sa-mi amagesc pofta. Asa ca primul impuls a fost sa dau o raita pe la magazin (dupa ce am tot auzit de trufe in jurul meu – cred ca am nimerit in sezonul lor :)) si sa ma uit dupa produse cu ciocolata. Dupa obisnuita mea lecturare rapida de etichete, mi-am pus pofta in cui. Nu pentru mult timp insa. Mi-am propus sa imi fac trufe de ciocolata. Si am avut o revelatie: daca le fac eu, beneficiez de o multime de avantaje:
1) Mananc mai rar si nu de fiecare data cand ma apuca pofta – imi ia ceva timp sa strang ingredientele dorite si apoi imi trebuie un ragaz pe care sa-l dedic preparatului de trufe;
2) Stiu ce pun in ele – aleg cele mai bune ingrediente (cum ar fi ciocolata Lindt, cacaua Nomu si smantana lichida de la SanLacta);
3) Simt ca le merit dupa ce am muncit pentru ele si se risipeste orice urma de remuscare – deci e 100% placere!

Am ales cea mai simpla reteta (cea a Adinei), pentru care iti trebuie 3 ingrediente obligatorii: 100ml smantana dulce pentru frisca, 180g de ciocolata neagra (cu peste 70% cacao), 20g de unt; plus cacao pentru decorat (daca ai chef, poti sa le imbraci si in fulgi de cocos sau in alune macinate; dar pentru mine trufele adevarate sunt cele tavalite prin cacao).

trufe de ciocolata
Se fierbe smantana. Se rupe ciocolata, intre timp, intr-un bol. Frisca fiarta se toarna peste ciocolata si se lasa 1 minut, apoi se amesteca cu ajutorul unui tel, pana se face o crema. Se adauga si untul si se amesteca pana se topeste complet. Gata, asta e tot! Se lasa bolul cu viitoarele trufe la racit 30 de minute; apoi se formeaza sfere (iei o lingurita de crema si apoi rulezi compozitia intre palme); la sfarsit o dai prin cacao.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!