Conopida cu branza si pesmet la cuptor + o varianta de post

clopotei
Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatorile de iarna, pe blogul meu se vor strecura si retete pe care le puteti folosi la mesele de Craciun sau de Revelion. Probabil fiecare are deja meniul stabilit legat de sarmale, friptura ori cozonac (daca mancati carne, bineinteles).

conopida cu branza si pesmet la cuptor

Aici insa puteti gasi idei noi de garnituri sau de aperitive, foarte simple si rapide, pentru a aduce si mai multe arome la mesele de Sarbatori si pentru a bucura cat mai multe gusturi.
Materialele dedicate Sarbatorilor vor avea in coltul din stanga-sus cei doi clopotei.
Incepem seria de retete de Sarbatori cu aceasta delicioasa conopida cu branza si pesmet la cuptor.

Mie imi place conopida in orice fel as prepara-o, insa aceasta garnitura este in topul preferintelor mele. Are o textura delicata, usoara, de ti se topeste in gura. Pentru 6-8 portii este nevoie de: 1 conopida mare, 500 ml de lapte, 4 linguri de faina, un sfert de pachet de unt, 100g de branza Cedar, 2 linguri de pesmet.

Se fierbe o cratita cu apa, se adauga conopida si se tine 5-10 minute. Se scurge conopida si conopida cu pesmet de postse așaza in 6-8 forme ramekin. Se pregateste sosul: se amesteca pe foc laptele, faina si untul, pana se topeste acesta din urma. Se amesteca 2 minute pana cand sosul incepe sa fiarba si se ingroasa. Se ia de pe foc. Se adauga o mare parte din branza rasa. Se toarna sosul peste conopida. Se presara totul cu restul de branza rasa si cu pesmet. Se da la cuptor la 200ᵒ C in jur de 25 de minute.

Pentru ca eu am experimentat aceasta reteta acum, cand unii oameni tin post, am fost nevoita si sa pregatesc conopida fara lapte, branza, oua sau unt. Asa ca am incalzit putin pesmet in ulei de floarea-soarelui. Am stropit conopida cu lamaie, am amestecat-o apoi cu pesmetul, am asezonat-o si am presarat putine ierburi de Provence. Rezultatul a fost peste asteptari, avand in vedere cat de putine ingrediente am folosit, iar cei care tin post la mine in familie au fost incantati.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!