Conopida buclucasa

conopida cu pesmet
Caut retete italienesti pe internet. Aleg una cu conopida la cuptor, care suna tare bine: se punea in cuptor conopida in vin alb sec, acoperita cu folie de aluminiu, si spre sfarsit se adauga un mix de pesmet, parmezan, condimente, patrunjel. Ce sa mai zic. Ceva divin. Divin a fost pana am gustat… Nu mi-a placut deloc. Am fost total dezamagita si, de suparare, am aruncat tot, desi sotul meu zicea ca nu e asa de rea.
Si pentru ca mi-a mai ramas mix cu pesmet, am facut ce stiam eu: am fiert conopida, am calit putin mixul de pesmet in unt si am amestecat apoi totul. Simplu!
Ideea e ca raman devotata retetei cu conopida pe care o stiu de mica de la mama – delicioasa si fara ingrediente sofisticate: conopida fiarta, amestecata cu pesmet calit in unt si cu putina sare. Doar atat! Insa e suficient pentru un gust nemaipomenit.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

11 comentarii

  1. Ar mai fi si conopida murata in otet. Cred ca „le bate” pe toate celelalte.

  2. @Florin: O, da! Conopida murata este extraordinara. Doar ca nu pot sa le compar pentru ca mi se par lucruri diferite. Conopida murata o mananc mereu ca garnitura langa altceva, iar conopida mea cu pesmet poate fi servita de sine statatoare.

  3. Ai dreptate. Sincer, conopida am mancat doar in stare murată. Curiozitatea mea este următoarea: ce consistență are conopida preparata conform retetei tale?

  4. @Florin: este mai moale decat cea murata (depinde si cat de mult o tii la fiert – eu o verific cu furculita si, daca intra furculita usor, opresc focul; nu imi place sa fie foarte moale; fara textura, parca-si pierde si gustul). Iar pesmetul o face crocanta.

  5. ah, dar şi piureul de conopidă…

  6. @v: Piureu de conopida? Nu mi-a trecut prin cap niciodata! Dar suna foarte bine.

  7. cu el am reuşit să păcălesc (la figurat, căci îi spusesem ce-i dau, deci era şi pornit împotrivă…) un mîncător înrăit de cartofi. se race exact ca acela de cartofi.

  8. (se face, nu se race, desigur.)

  9. @v: Abia astept sa fac si eu! Multumesc.

  10. mulţumesc şi eu. că ai un blog frumos, interesant şi scris cu grijă pentru limba română. (o fi offtopic ce zic, dar numai în aparenţă.)

  11. @v: Ma bucur ca iti place (pentru mine nu e offtopic :))

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!