Clatite americane cu sirop de portocale

Am descoperit gustul clatitelor americane, pe care pana mai ieri le vedeam doar prin filme.

Ma bucur ca pot fi mancate in multe feluri, deci nu am cum sa ma plictisesc de ele. Le-am incercat prima data cu sirop de portocale pe deasupra (facut din sucul de la 2 portocale, 2 linguri de zahar si putin suc de lamaie).

Dar sunt nerabdatoare sa vad cum sunt cu mix de fructe de padure sau doar cu afine. Se fac simplu si chiar e distractiv sa le vezi cum se rumenesc in tigaie.

Clatite americane cu sirop de portocale

Se amesteca 200g de faina, cu 1 lingurita praf de copt si cu putina sare. Se bate 1 ou cu 300ml de lapte, se face o adancitura in mijlocul ingredientelor uscate si se toarna aici laptele cu oul. Se amesteca bine si se mai adauga un cub de unt topit. Se omogenizeaza compozitia.

Se toarna 1 lingura de ulei intr-o tigaie nonaderenta. Se ia cu o lingura aluat si se pune cu grija in tigaie, sub forma de disc, cu diametru in jur de 7 cm. Se prajeste 3 minute.

Cand incep sa se faca bule de aer la suprafata, se intoarce pe partea cealalta. Se tin inca 2 minute. In functie de cat de mare e tigaia, se pot face mai multe clatite in acelasi timp.

In acest moment nu pot sa spun daca imi plac mai mult decat clatitele frantuzesti. Pana la urma, fiecare are farmecul ei.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!