Clafoutis cu fructe de padure

Intotdeauna mi-au placut incercarile. Mi-au placut experimentele in bucatarie. Asa am ajuns si la acest clafoutis inconfundabil si la un concurs… dulce, dar fara calorii 🙂 (vezi detalii la sfarsit).

Si imi plac fructele de padure.

Aroma aceea dulce-acrisoara. Fructele zemoase care ti se sparg in gura.

Asa ca un clafoutis cu fructe de padure mi s-a parut o alegere buna.

Sigur, puteti sa incercati clafoutis cu pere, cirese, prune, mere, merisoare, mure sau piersici.

Ce este un clafoutis?

Este un desert frantuzesc. Hm, nu poate fi rau, nu? Chiar daca este un desert rustic.

Acest dulce are un strat de fructe, scufundate in aluat.

clafoutis cu fructe de padure migdale si smantana

Prima data, s-a nascut clafoutis cu cirese amare. Si asta, intr-o zona din Franta unde ciresele cresteau din abundenta: Limousin.

Imi place sa vad fructele scufundate in aluat. Imi lasa gura apa.

Iar migdalale macinate fac din acest clafoutis o prajitura crocanta si delicata, in acelasi timp.

Poti sa pudrezi acest clafoutis irezistibil cu zahar. O sa capete un aer mai sofisticat.

Iar daca vrei sa-l oferi invitatilor… Ce zici daca ii pui alaturi niste inghetata? Sau, poate, doar frisca.

putin unt pentru uns tava
450 g mix de fructe de padure
50 g de migdale macinate
2 linguri de faina
150 g de Green Sugar
2 oua
3 galbenusuri
200 ml de smantana pentru gatit (peste 30% grasime)

Incinge cuptorul la 190ᵒ C. Unge o tava de copt cu latura de aproximativ 23 cm. Presara tava cu fructele de padure.
Amesteca cu un mixer toate celelalte ingrediente pentru aluat. Toarna aluatul deasupra fructelor.

Da tava la cuptor 20-25 de minute, pana cand se rumeneste aluatul.

Poti savura clafoutis cald.
Merge bine langa un pahar de must.

 CONCURS

Pentru ca Green Sugar, indulcitor 100% natural, din Stevia Rebaudiana, implineste 5 ani, v-a pregatit un CONCURS. 

Puteti castiga 1 borcan Green Sugar (pe care sa-l folositi pentru a face prajituri delicioase sau sa indulciti bauturile preferate) + 1 bol personalizat Green Sugar.

Ce aveti de facut, in doi pasi simpli:

  1. Sa postati link cu aceasta reteta pe pagina voastra de Facebook – http://retete.mananc-inteligent.ro/retetele-mele/clafoutis-cu-fructe-de-padure/
  2. Sa reveniti aici, pe blog, cu un comentariu, in care sa dati linkul la postarea voastra de pe Facebook, ca sa stiu si eu de ea.

Inscrierile in concurs se fac pana pe 31 octombrie 2015. Premiul se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.

Castigator va fi cel care va avea cele mai multe like-uri la postarea de pe Facebook. Succes!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

12 comentarii

  1. o reteta ff simpla si delicioasa

  2. @Dana: Exact. Incredibil cum lucrurile simple pot fi atat de minunate!

  3. @Alina: Ah, da! Imi plac foarte mult ciresele si cred ca iese un desert extraordinar.

  4. Un desert delicios, iar ce il face sa fie mult mai rafinat decat celebra prajitura cu visine, sau cu caise ori prune (adica fructe in aluat) cred ca este accentul adus de migdalele macinate!

  5. @Ruxandra: Sa stii ca ai pus punctul pe i. Migdalele s-au simtit in mod special si parca datorita lor desertul a fost extraordinar.

  6. Pentru a fi inscrisi in concurs, repet, trebuie sa postati aici, la comentarii, un link de Facebook, valid, cu postarea acestei retete pe pagina personala. Organizatorul va contabiliza numarul de like-uri. Va castiga postarea cu cele mai multe Like-uri. Succes!

  7. Castigatoarea concursului este Ruxandra, cu 30 de like-uri.
    Va multumesc tuturor ca ati participat la concurs si va astept in continuare pe acest blog, unde nu vor intarzia sa apara o multime de informatii interesante si de surprize.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!