Cina in stil indian: curry de ciuperci

curry ciuperci
Pentru mine, o zi fara cina este ca si cum as inota intr-o apa frumoasa, dar fara sa ajung la mal. Parca ramane ceva in suspans, neterminat. Asa ca in goana mea dupa stimulari senzoriale gustative pentru cina, am descoperit cat de savuros poate fi un curry cu ciuperci.

Am taiat jumatate de ceapa si am sotat-o in putin ulei de masline. Am adaugat patru catei de usturoi zdrobiti si am mai lasat tigaia pe foc 1 minut. Apoi am adaugat un amestec de condimente: 1 varf de lingurita de chimion, 1 lingurita de coriandru macinat, 1 lingurita de chilli si jumatate de lingurita de turmeric. Le-am invartit in tigaie pret de un minut si deja casa a fost inundata de un miros irezistibil, de ziceai ca am trecut pe langa un restaurant indian. Apoi am adaugat 250 g de ciuperci taiate in cuburi, 1 lingura pasta de rosii si putina sare. Daca amestecul e prea sec, se adauga apa fierbinte, cate o lingura la un moment dat, sau supa. Se micsoreaza focul si se lasa totul sa fiarba acoperit cu un capac timp de 10 minute.

Am servit ciupercile asezate pe un cuscus simplu, facut cu supa de legume, sare si ceva suc de lamaie. Iar legumele care mi-au ramas din supa le-am pasat si amestecat cu putina smantana; asa am putut sa mananc linistita si morcovul, si ceapa fiarta, de care am tot fugit.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!