Cheesecake cu cirese

cheesecake cu cirese

Doua sacose pline cu cirese. Plus un mofturos care nu mananca fructe dintr-astea (ca sa nu intalneasca prin ele vreun musafir nepoftit). O combinatie care mi-a dat de gandit.
Paradoxal, acelasi mofturos m-a intrebat daca nu fac o prajitura cu… cirese. Si am facut. Un cheesecake irezistibil, care a avut nevoie doar de o ora ca sa se faca nevazut.

Pentru blat, ai nevoie de 200g biscuiti digestivi, 50g de unt. Se maruntesc bine biscuitii, se amesteca cu untul topit si se asaza intr-o forma de chec. Se preseaza bine.

Pentru crema: 600g crema de branza (am folosit Philadelphia), 1 lingurita extract de vanilie, 175g zahar brun, 2 linguri faina si 2 oua. Se amesteca branza, vanilia si zaharul, apoi se adauga faina si ouale si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza. Se coace o ora la 160° C. Se lasa la racit, apoi se da la frigider ca sa se raceasca de tot.

Pentru topping: 50g de zahar brun si 400g de cirese fara samburi. Se presara zaharul intr-o tigaie si se lasa la foc mare sa se caramelizeze, apoi se adauga ciresele si se lasa 3-4 minute pana isi lasa sucul, dar inca isi pastreaza forma. Se racesc, se strecoara, iar lichidul se da la foc mare pana se face sirop.

Se scoate forma din frigider, prajiturica se extrage cu grija si se lasa la temperatura camerei 30 de minute. Inainte de a servi, se asaza ciresele deasupra si se stropesc cu sirop.

Prajitura mea nu arata extraordinar. Ar fi aratat daca va pacaleam si asezam deasupra niste cirese crude, date prin sirop. Tot ce pot spune e ca varianta din fotografie este cea reala, iar gustul, daaa, gustul trebuie savurat de fiecare. Nici urma de regret ca ai fi pierdut timpul prin bucatarie.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. cred ca e groazava! biscuiti , branza crema, cirese, unt, vanilie, glazura… are tot ce-i trebuie unei prajituri savuroase!

  2. Da, e o combinatie reusita.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!