Ce am realizat in 2012 si cinci retete pentru dulciuri de top

dulciuri cu multa ciocolata
Pentru ca la fiecare sfarsit de an vine un moment cand te simti cumva dator sa arunci o privire inapoi, sa tragi linie si sa aduni, am cazut in butoiul cu melancolie si am inceput sa recapitulez:

2012, un an tumultuos, cu multe schimbari si rasturnari de situatie; schimbarile au inceput in forta inca din ianuarie: am primit vestea care imi va schimba intreaga viata, pentru totdeauna (caci a avea un copil inseamna sa-ti resemnifici intreaga existenta si sa o traiesti pe alte coordonate), lunile urmatoare, pana in septembrie, au fost bogate in excursii – probabil facute din teama ca bebe imi va rapi libertatea de miscare pentru o buna bucata de timp.

Intre timp, ultimele luni petrecute la serviciu au fost cele mai linistite si mai frumoase, alaturi de oameni dragi, carora deja le duc dorul. In august m-am despartit de BBC GoodFood Romania, redactie care timp de trei ani mi-a oferit experiente interesante, o mica lume in sine, un univers in care am trait o multitudine de emotii: de la bucurie, surpriza, entuziasm, pana la indignare si chiar tristete. Toate insa m-au modelat, m-au ajutat sa ma descopar, sa ma cunosc mai bine si sa invat o sumedenie de lucruri.

2012 mi-a mai adus ceva de pret: prieteni noi, dar si regasirea unor amici mai vechi.

Iar acum, cand scriu aceste randuri, sunt sub influenta ultimei schimbari pe care tot 2012 a vrut sa mi-o aduca: mutarea langa un colt de padure, unde fiecare dimineata imi va oferi o priveliste care sa-mi umple sufletul si sa-mi aminteasca cine sunt: o fiinta umana, legata de pamant, de natura, de frumos.

Retrospectiva mea inseamna si ce am trait si am experimentat frumos in bucatarie. Pentru ca ne apropiem de Revelion, iar unii dintre noi au invitati, am selectat cateva retete de suflet si am creionat un top… dulce, cu muuulta ciocolata:

1. Tort de clatite – pe primul loc pentru ca este pe cat de simplu, pe atat de delicios
tort-de-clatite

2. Trufe de ciocolata – simple, elegante, pot fi daruite
trufe-de-ciocolata

3. Chocolate chip cookies – se topesc in gura; un alt dar pentru cei mai dragi prieteni
cookies

4. Profiterol cu frisca – il vei da gata chiar si pe cel mai exigent invitat; dar rezerva-ti ceva timp pentru preparare
profiterol cu umplutura de frisca

5. Ciocolata de casa – perfecta pentru chocoholici! E pe ultimul loc pentru ca iti trebuie doua zile pentru a ajunge la ea. E nevoie sa o lasi sa se intareasca. Ar trebui sa te apuci sa o faci azi, daca vrei sa fie gata… anul viitor.
ciocolata-de-casa

P.S.: Am uitat ca din vara am renuntat la carne. Este si asta o schimbare care nu poate fi trecuta cu vederea, nu?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Îţi doresc un 2013 cât mai savuros! Să te bucuri de bebe şi de căsuţa din pădure 🙂 Şi, desigur, de celelalte lucruri frumoase din viaţa ta!

  2. @Andra: M-au bucurat mult randurile tale. Multumesc! Sa ai si tu un 2013 excelent!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!