Castane la cuptor

Saptamana trecuta m-am trezit cu un dar ingenios care… m-a pus pe treaba. Am primit de la Ioana un saculet plin cu castane; asta pentru ca tocmai citise pe acest blog ca nu am mancat castane coapte. Iar pentru ea, nu exista Craciun in care sa nu miroasa in casa a castane coapte.

castane la cuptor
Daca am inteles bine, cadoul era gandit tot pentru Craciun. M-a macinat insa curiozitatea si nu am rezistat mai mult de 24 de ore langa castanele crude.

Cum sunt deschisa la noi experimente culinare, cum am ajuns cu castanele acasa m-am si apucat de treaba. Le-am spalat bine, le-am asezat pe o hartie de copt si le-am dat la cuptor, la 180° C, vreo 15 minute. O intrebasem pe Ioana, putin nelinistita, cum voi sti ca sunt gata. Insa ea m-a asigurat ca imi voi da seama, pentru ca bucataria va fi inundata de mirosul lor (am fost putin sceptica, recunosc, dar m-am lamurit imediat!; mirosul placut de castane coapte m-a ajutat sa-mi dau seama cand trebuie sa le scot din cuptor; nu trebuie lasate mai mult, pentru ca se ard).

castane coapte

 

Asa ca in ziua in care am mers pe munte 10km ca sa iau micul dejun… la inaltime, m-am intors acasa de la 200km distanta, am facut pana cu taxiul, dar m-am delectat dupa cina cu aceste mici delicatese. Urmatorul pas este sa experimentez un desert cu piure de castane, pe care l-am tot zarit prin supermarketuri.

Detaliu foarte important! Fiecare castana trebuie sa fie crestata putin, altfel poate exploda (vezi prima fotografie). (Multumesc, Roxana!)

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

6 comentarii

  1. De cand astept un post cu castane coapte…si eu, ca si tine, nu m-am incumetat niciodata sa vad cum sunt, dar acum clar m-am convins!

  2. @Roxana: e o experienta care merita incercata. Mai ales ca e atat de simplu sa pregatesti niste castane coapte. Sa nu te astepti insa la cine stie ce aroma. Sunt usor dulci.

  3. 🙂 Ma bucur foarte mult ca ţi-au plăcut castanele. Nu am rezistat nici eu până la Crăciun şi am ronţăit ca o veveriţă la ele. Din păcate nu am găsit încă metoda perfectă de a scoate miezul, dar nu mă plâng că trebuie să mai exersez.

  4. @ioana_m: Da, e putin dificil sa scoti miezul, dar e distractiv daca ai companie :).

  5. Mda…am facut castane coapte..insa nu ai precizat ca ele trebuisc crestate putin…mi-au explodat vreo 3 bucati de nu mai zic cum arata cuptorul ::)))

  6. @Roxana: Imi pare tare sa aud. Da, imi recunosc greseala. Nu am precizat ca se cresteaza putin la varf – exact ca in prima fotografie. Iti cer scuze! Sper sa reusesti sa speli cuptorul fara prea mult efort…

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!