Cartofi noi copti

cartofi copti
Asteptam intalnirea de la piata cu cartofii noi de vreo doua luni. De parca ar fi cine stie ce delicatese… Nu sunt. Totusi, imi rezerv in fiecare primavara placerea de a-i savura copti, cu rozmarin si ulei de masline. Simplitatea absoluta!

Pe scurt, ii spal bine-bine fara sa-i curat, ii fierb putin pana incep sa se inmoaie, ii scurg si ii pun intr-un castron. Adaug 1 lingura rasa de rozmarin si una de cimbru, 1 mana de masline, sare si 6 linguri ulei de masline. Asta la 1 kilogram de cartofi. Amestec bine totul si intind pe o tava de copt. Ii tin apoi la cuptor pana incep sa se rumeneasca. Cam 30 de minute la 180° C.
In piata, doamna care mi i-a vandut mi-a povestit ca ii face la cuptor cu ciuperci. Nici gand sa mai adaug ceva la cartofi! Imi sunt suficienti. Nu ca nu mi-ar placea si ciupercile.


Share/Bookmark


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

1 comentariu

  1. Tocmai mi-ai facut si mie o pofta nebuna de cartofi copti! 🙂 E clar ca maine fug pe la taranii din piata si cumpar si eu, ca mi s-a acrit de cei vechi.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!